ENG

Σαμπάνια: ζωηρή, φρουτώδης ή έντονη;

A A

Τα τελευταία νέα από την Καμπανία θέλουν το περίφημο συνδικάτο των αμπελουργών της ζώνης, το Syndicat général des vignerons de la Champagne (SGV) να αναπτύσσει μία ταξινόμηση των κρασιών τους με βάση το κυρίαρχο οργανοληπτικό χαρακτηριστικό του καθενός. Έτσι, μια σαμπάνια μπορεί να είναι: ζωηρή, φρουτώδης ή έντονη!

Ο πρόεδρος του SGV Maxime Toubart εξηγεί: «Ο κόσμος του κρασιού είναι αρκετά πολύπλοκος. Οι καταναλωτές μπορεί να χαθούν. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε με έναν απλό, φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Έτσι προσφέρουμε στα μέλη μας την ευκαιρία να ταξινομήσουν τις σαμπάνιες τους χρησιμοποιώντας απλούς όρους που απευθύνονται σε όλους. Οι πελάτες το εκτιμούν.»

Ζωηρή, φρουτώδης και έντονη, λοιπόν, με το κάθε προφίλ να έχει το δικό του λογότυπο. Επιπλέον, για καθένα από αυτά, ο SGV προσφέρει δέκα επίθετα για να συμπληρωθεί η περιγραφή των κρασιών.
Για παράδειγμα, μια ζωηρή σαμπάνια μπορεί επίσης να περιγραφεί ως δυναμική, ιωδιούχος, λουλουδάτη, φρέσκια, ειλικρινής, ορυκτή κ.ά.
Ενώ για το έντονο προφίλ, τα άλλα επίθετα είναι: γεμάτο σώμα, ξυλώδες, στιβαρό, λιπαρό κ.ά.