Το 1979 εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που έδωσε στη ρετσίνα τον επίσημο χαρακτηρισμό «Ονομασία κατά Παράδοση». Χρονιά ορόσημο για το ξεχωριστό αυτό ελληνικό προϊόν, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες έχει επαναπροσδιορίσει τον χαρακτήρα και τις γευστικές εκφράσεις του, μέσα από τις προσπάθειες αρκετών οινοποιών σε ολόκληρη την επικράτεια.
Πρωτοπόρος ανάμεσά τους η Ελένη Κεχρή, καταρχάς στην οικογενειακή επιχείρηση και πλέον στο προσωπικό της εγχείρημα για την ονομασία του οποίου επέλεξε αυτή τη χρονολογία. Και έτσι δημιουργήθηκε η 1979Wines.
Χημικός μηχανικός και οινολόγος, η Ελένη Κεχρή ασχολήθηκε όσο λίγοι με την επιστημονική έρευνα σε όλο το φάσμα που καλύπτει την παραγωγή της ρετσίνας, από τη βελτίωση της καλλιέργειας για το αμπέλι αλλά και το ρετσίνι έως την οινοποίηση για την παραγωγή ρετσινών υψηλής ποιότητας. Και μας παρουσιάζει την 1979 Kallos Phos, την πρώτη ρετσίνα που παράγεται από αειφορικό ρετσίνι (το ρετσίνι εξάγεται με πελέκημα του δέντρου χωρίς καθόλου χρήση χημικών).
Η 1979 Kallos Phos είναι 100% Ασύρτικο από ιδιόκτητο αμπελώνα στη Γερακώνα Γουμένισσας και τη χρονιά του 2020. Το ρετσίνι, η συλλογή του οποίου όπως είπαμε γίνεται με αειφορικό τρόπο, προέρχεται από τη Χαλκιδική, την Κεντρική Εύβοια και την Κορινθία. Η δε οινοποίηση περιλαμβάνει ζύμωση και 5μηνη ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια σε επαφή με τις οινολάσπες.
Στο ποτήρι εμφανίζεται με ορεκτικό χρυσαφένιο χρώμα, εξαίρετη αρωματική πολυπλοκότητα καθώς κίτρινα φρούτα, ξηροί καρποί και μέλι συνοδεύουν τον διακριτικό βοτανικό χαρακτήρα του ρετσινιού, ωραία λιπαρότητα, γευστική συμπύκνωση και μοναδική ισορροπία. Με δυο λόγια είναι ένα υπέροχο γαστρονομικό κρασί που απογειώνει τη θαλασσινή κουζίνα αλλά και τα λευκά κρέατα.
Από τη 1979Wines κυκλοφορούν ακόμη 2 ρετσίνες, μικροοινοποιήσεις της σειράς Kallos, με τον κωδικό Ousia. Η Stergiano και Thalassino με τις ονομασίες να αναφέρονται στην προέλευση του ρετσινιού (Μέγαρα με Χαλκιδική).