ENG

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός με τη ματιά του Anthony Bourdain

09/04/2020

Ο Anthony Bourdain, ίσως περισσότερο από chef, υπήρξε ταλαντούχος συγγραφέας και ακούραστος ταξιδευτής που μας έδειξε περιοχές και γεύσεις της υφηλίου, που χωρίς αυτόν ίσως να ήταν ακόμη άγνωστα.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του, μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται ένα καινούργιο βιβλίο που κοιτάζει τον κόσμο μέσα από τη δικιά του ματιά. Το World Travel: An Irreverent Guide, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου 2020, στην Αμερική φυσικά, είναι ένας τόμος 432 σελίδων, αποτέλεσμα της συνεργασίας του chef με τη Laurie, με την οποία τον συνέδεε μακρόχρονη φιλιά και συνεργασία. Για την ακρίβεια ο Bourdain και η Woolever δουλεύαν μαζί για τη δημιουργία αυτού του οδηγού, πριν από τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον εκδότη του: «Μια ολόκληρη ζωή εμπειριών συγκεντρώθηκε σε έναν διασκεδαστικό, πρακτικό και ειλικρινή οδηγό που συστήνει στον αναγνώστη ορισμένα από τα αγαπημένα μέρη του Bourdain, με τα δικά του λόγια. Με ουσιαστικές συμβουλές για το πως να πάει, τι να φάει, που να μείνει και σε ορισμένες περιπτώσεις τι να αποφύγει, ο World Travel, τον βοηθά να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους ο chef βρήκε τον τόπο μαγευτικό και αξιομνημόνευτο.» Επιπλέον, κάθε σελίδα περιλαμβάνει ευφυείς και καυστικές εικονογραφήσεις από τον σκιτσογράφο Tony Millionaire.

Ευχόμαστε να -ξανα-ταξιδέψουμε σύντομα ακολουθώντας τις προτάσεις του.
A A