ENG

Τα κρασιά της Χαλκιδικής @Señor

A A

ΠΟΥ: Señor
Προξένου Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 0250226 www.facebook.com/senorbar/

ΠΟΤΕ: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, μετά τις 19:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: οινολόγος Σταυρούλα Λιάπη

ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ:
Κτήμα Πόρτο Καρράς, Μυλοπόταμος, Tsantali, Κτήμα Claudia Papayianni

Το Señor ενόψει της Detrop - Oenos διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Χαλκιδικής υπό το πρίσμα 4 Οινοποιείων. Την Τρίτη 26/2  μετά τις 19:00, 7 ετικέτες και 7 πιάτα σας καλούν να τα γευτείτε και να ταξιδέψετε νοητά σε κάθε αμπελώνα ξεχωριστά. Κοντά μας θα έχουμε την εξαίρετη οινολόγο κα. Σταυρούλα Λιάπη!!

Κτήμα Πόρτο Καρράς
Το Porto Karras βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας, στις πλαγιές του Όρους Μελίτωνα σε υψόμετρο 300μ. Ο μεγαλύτερος ενιαίος βιολογικός αμπελώνας φυτεύτηκε το 1970 με τον εφοπλιστή Γιάννη Καρρά να είναι στο τιμόνι. Ο ιστορικός αυτός αμπελώνας μπήκε σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το 2002. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη δημιουργία του αμπελώνα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ‘πατέρας’ της σύγχρονης οινολογίας καθηγητής Emile Peynaud. Υπάρχουν τόσα πολλά να πεις για αυτό το Κτήμα που δύσκολα καταγράφονται σε λίγες μόνο σειρές…..

Δοκιμάζουμε:
•    Yliana N.V. = Σκέρτσο και χαρακτήρα σε αυτή τη φιάλη!
Αφρώδης λευκός ξηρός, Μαλαγουζιά – Ασύρτικο – Λημνιό (Blanc de noir). Μέθοδος της δεξαμενής, Βιολογική καλλιέργεια, 12%                                                                                                                    

•    Chateau Porto Karras 2009 = Ένα κρασί παλαίωσης για μεγάλες συγκινήσεις!
Ερυθρός ξηρός, ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα,Λημνιό – Cabernet Sauvignon – Cabernet Franc – Merlot. Βιολογική καλλιέργεια, 14% 
Ωρίμανση για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και παλαίωση για 1 χρόνο στη φιάλη.                        



Μυλοπόταμος
Το οινοποιείο του Μυλοποτάμου βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου. Στο θαυμαστό αυτό και Άγιο τόπο δημιουργούνται κρασιά με μεράκι και Αγιορείτικη φροντίδα αλλά συνάμα με έρευνα και σύγχρονες τεχνικές.

Δοκιμάζουμε:

•    Μυλοπόταμος 2017 = Ένας γοητευτικός συνδυασμός ποικιλιών της αμπέλου!
Λευκός ξηρός, ΠΓΕ Μακεδονία, Ασύρτικο – Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Βιολογική καλλιέργεια, 12,5% abv

•    Επιφανής 2014 = Ένα πλούσιο και στιβαρό κρασί από άγιους τόπους!
Ερυθρός ξηρός, ΠΓΕ Άγιον Όρος, Λημνιό. Βιολογική καλλιέργεια, 13,5% abv
Ωρίμανση για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.                                                                                           


Tsantali

Η οικογένεια Τσάνταλη είναι μια από τις παλαιότερες και ιστορικότερες οικογένειες οινοποιών της Ελλάδος. Η αναβίωση μερικών από τους πιο ξεχωριστούς Αμπελώνες της Βορείου Ελλάδος αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της οικογένειας. Εμείς θα εστιάσουμε στο νομό της Χαλκιδικής και σε δυο τοποθεσίες, στο κεντρικό οινοποιείο το βρίσκεται στον Άγιο Παύλο και στους αμπελώνες του Αγίου όρους στο Μετόχι Χρωμίτσας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα.

Δοκιμάζουμε:

•    Klima Klima Organic 2017 = Ένα λευκό που ενώνει δυο περιοχές στο ποτήρι, Χαλκιδική και Σαντορίνη!
Λευκός ξηρός, ΠΓΕ Χαλκιδική, Ασύρτικο. Βιολογική καλλιέργεια, 12,5 abv

•    Μετόχι Χρωμίτσας 2015 = Μια κλασσική, πλέον,  ετικέτα η οποία παραμένει απολαυστική!
Ερυθρός Ξηρός, ΠΓΕ Άγιον Όρος, Cabernet Sauvignon - Λημνιό.  13% abv
Ωρίμανση 8 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και παλαίωση 6 μήνες στη φιάλη.                                                     


Claudia Papayianni
Το Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη βρίσκεται στην Αρναία Χαλκιδικής στο δάσος του Ταξιάρχη. Οι αμπελώνες έχουν εγκατασταθεί σχετικά πρόσφατα, το 2000, στις περιοχές της Αρναίας και της Μαραθούσας υπό την επίβλεψη του καθηγητή αμπελουργίας κ. Στέφανου Κουνδουρά. Το Κτήμα εφαρμόζει αρχές βιολογικής καλλιέργειας δημιουργώντας κρασιά  με σεβασμό στην φύση και στο άνθρωπο.

Δοκιμάζουμε:

•    Claudia 2017 = Ένα κομψό ροζέ με αέρα Προβηγκίας!
Ροζέ Ξηρός, ΠΓΕ Χαλκιδική, Grenache Rouge.  12% abv