ENG

12 + 2 δώρα για gourmet

A A

Επιλέγει η Νίκη Μηταρέα

Μέρες χαράς, γιορτής, αγάπης και… νόστιμων δώρων! Αγοράστε τα και χαρίστε τα σ’ αυτούς που αγαπάτε… σ’ όσους θα τα εκτιμήσουν… στον εαυτό σας. Το αξίζουν και το αξίζετε.

Ροζ σοκολάτα – Callebaut
Ροζ σοκολάτα! Είναι η Ruby RB1 η σοκολατένια ανακάλυψη, το τέταρτο(!) είδος σοκολάτας μετά τη μαύρη, τη λευκή και τη γάλακτος. Χαρίστε χρώμα στο τραπέζι σας. Η ροζ σοκολάτα έχει λαμπερή όψη, φρουτώδη αίσθηση, μεταξένια επίγευση και δεν … λιγώνει. Ταιριάζει με ροζέ Σαμπάνια και ερυθρό Μοσχάτο.

Ριζότο με μαύρη τρούφα – Δίρφυς
Στο γιορτινό τραπέζι ταιριάζει ένα ριζότο με μαύρη τρούφα που συσκευάζει η εταιρεία Δίρφυς με εμπειρία 25 χρόνων στα μανιτάρια. Ελληνικό ρύζι Καρολίνα ενισχύεται με 2% ελληνική αποξηραμένη μαύρη καλοκαιρινή τρούφα. Ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός. Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα. Σερβίρεται και γαρνίρεται με λεπτές φλοίδες κεφαλογραβιέρας.  

Πέστροφα καπνιστή – Fresko
Εξαιρετική ποιότητα και νοστιμιά αποκαλύπτει με την πρώτη μπουκιά το φιλέτο  πέστροφας που καπνίζεται με φυσικό ξύλο οξιάς στην περιοχή του Καρπενησίου. Σφιχτό το κρέας του ψαριού με ωραίο διακριτικό κάπνισμα - χωρίς να κυριαρχεί και να χάνεις την αίσθηση της γεύσης της πέστροφας. Συνδυάζεται με πράσινες σαλάτες, όσπρια αλλά και γίνεται ωραίος μεζές πάνω σε ψητές baby πατάτες με κρέμα γιαουρτιού.

Σαλάμι σύκου Κύμης με φιστίκι – Συκοφάγος
Τα φημισμένα αποξηραμένα σύκα Κύμης δίνουν την ιδέα για τη δημιουργία μιας πάστας σύκου που ζυμώνεται με χαλέπικο πιπέρι, φιστίκια Αιγίνης και καπνιστή πάπρικα σε σχήμα σαλαμιού. Τυλίγεται σε χάρτινη συσκευασία και είναι ένα εξαιρετικό vegan προϊόν. Κόβεται σε ροδέλες και σερβίρεται με τυριά, ταιριάζει με ποικιλία αλλαντικών αλλά νοστιμίζει και τις σαλάτες.

Κόκκινη πιπεριά με τζίντζερ – chefstories
Μια  χειροποίητη γλυκόξινη σάλτσα που θα ανεβάσει το θερμόμετρο στα πιάτα. Φτιάχνεται με κόκκινες πιπεριές, ζάχαρη, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, ξύδι κόκκινου κρασιού, κρεμμύδια, ντοματοπολτό, φρέσκια πιπερόριζα και αρωματίζεται με θυμάρι και δεντρολίβανο. Ιδανικός σύντροφος αλλαντικών,  μαλακών τυριών κάνει ωραίο γάμο με κρεατικά και πουλερικά σχάρας αλλά δίνει προσωπικότητα σε ζυμαρικά και σαλάτες.  

Ντολμαδάκια της Μαριάννας

Μπροστά σε ένα πιάτο ντολμαδάκια κανείς δεν αντιστέκεται. Η τέχνη στο μαστόρικο δίπλωμα του αμπελόφυλλου φαντάζει βουνό. Γι’ αυτό η Μαριάννα Καζάκη μας βγάζει από τα δύσκολα, φτιάχνοντας τα υπέροχα ντολμαδάκια της με τρυφερά αμπελόφυλλα, γέμιση ρυζιού και χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού. Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας, από τον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής, δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό. Ανοίγεις το βαζάκι και σερβίρεις. Τόσο απλά, τόσο νόστιμα.

Λουκάνικο Κρήτης με σταμναγκάθι – Κτήμα Βαβουράκη
Πρόκειται για χειροποίητο λουκάνικο από χοιρινό κρέας, με τα ζώα να εκτρέφονται βιολογικά στο Κτήμα Βαβουράκη στο Ρέθυμνο. Η παρασκευή του πατάει πάνω στην παραδοσιακή κρητική συνταγή, στην οποία το κρέας αφού καρυκευθεί, καπνίζεται με κρητικά βότανα για να αποκτήσει την ιδιαίτερη γεύση του και ενισχύεται νόστιμα με το σταμναγκάθι. Μπαίνει στη σχάρα ή στο τηγάνι και αφήνει σαγηνευτικά αρώματα, ενώ μας κερδίζει η πλούσια και ζουμερή υφή του. Δίνει ιδέες στην κουζίνα και συνδυάζεται με ομελέτα, κριθαράκι, τραχανά αλλά ταιριάζει με σαλάτα οσπρίων.  

Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη – Bliss Point
Ωραία πρόταση για το εορταστικό τραπέζι είναι η παλαιωμένη γραβιέρα Σπηλιάς και όπως φανερώνει και η ονομασία της, παλαιώνει για 12 μήνες σε σπηλιές στα κρητικά βουνά. Ένα τυρί που μαγεύει με την πλούσια και βουτυράτη γεύση, ενώ χαρίζει αρώματα ξηρών καρπών και μακριά επίγευση. Μπαίνει στο τραπέζι και συνοδεύεται από ένα ωραίο θυμαρίσιο μέλι και ξηρούς καρπούς .

Κανναβότυρο – KaraCanna
Αν αναζητάτε κάτι καινούργιο στη γεύση τότε το Κανναβότυρο θα σας ενθουσιάσει. Ο Παναγιώτης Καρακάνας με Master στην τυροκομία έφτιαξε ένα μοναδικό ελληνικό τυρί με προσθήκη βιολογικής καλλιέργειας ανθού και σπόρου βιομηχανικής κάνναβης. Το Κανναβότυρο όπως είναι η εμπορική ονομασία του, είναι ένα παλαιωμένο κασέρι που παράγεται στο Τυροκομείο Καρακάνα στην περιοχή του Βόλου, στο οποίο προστέθηκε πρώτη ύλη από την Κοκκίνα Μαγνησίας.

Λικέρ Κουμ Κουάτ (Π.Γ.Ε.) – Lazaris
Το φημισμένο λικέρ της Κέρκυρας από το σπάνιο εσπεριδοειδές κουμ κουάτ. Με την ιδιαίτερη γεύση του θα σφραγίσει το όλβιο δείπνο. Η συνταγή ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Το λαμπερό μπρονζέ χρώμα του λικέρ δίνει χαρούμενη νότα στο τραπέζι και μαζί η διακριτική γλυκιά γεύση και τα αρώματά του. Πίνεται δροσερό και συνοδεύει φρούτα και γλυκά των Χριστουγέννων.  

Μέλι θυμαρίσιο – Εκ Πακτίας

Ο Άγγελος Πιτσικαλής και η Ελισάβετ Μπογιατζή, δύο νέοι επιστήμονες, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση της μελισσοκομίας στο νησί της Πάρου. Το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι τους παράγεται στο κυκλαδονήσι, έχει λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα, μοσχοβολά θυμάρι, νότες εσπεριδοειδών και φρεσκάδα. Καλοδομημένο, αναζωογονητικό, με φυσικό άρωμα της κυψέλης και ευχάριστη υφή που δίνει μια πληρότητα στο στόμα. Ταιριάζει απόλυτα στο εορταστικό πνεύμα.  

Βιβλίο «Πίτες από χέρι» – Εκδόσεις Ψυχογιός
Αναζητώντας την ευτυχία σε μια χούφτα ζύμη. Ο Κωστής Κωστάκης ζυμώνει κάθε μέρα, ανοίγει φύλλο και φτιάχνει πίτες και γλυκά που σε κάνουν να μην μπορείς να σταματήσεις. Καλή φρέσκια πρώτη ύλη, μπόλικη δόση αγάπης και τεχνική χρειάζεσαι. Και αυτές ακριβώς τις «δόσεις» διαθέτει ο chef Κωστής Κωστάκης που μεγαλουργεί στοn νόστιμο χώρο του, το Α λα γκρεκ, στη γειτονιά του Χαλανδρίου, που έστησε μαζί με τον συνέταιρό του Γιάννη Πετρή. Μια νέα γενιά αισιόδοξων ανθρώπων έχει αναδυθεί μέσα από την κρίση, με φρέσκιες ιδέες και απεριόριστες δυνατότητες. Αυτή την εμπειρία του μας μεταφέρει ο Κωστής μέσα από τις σελίδες του νόστιμου βιβλίου του και μας βάζει στο μαγικό κόσμο του ζυμαριού και της πίτας.  

Lenga grape spa
Μπορεί να μη τρώγεται ή πίνεται αλλά η προέλευσή της και η παραγωγή της έχει πολύ ιδιαίτερη και στενή σχέση με τα προϊόντα του αμπελιού. Ο λόγος για την αντιρυτιδική κρέμα Lenga με βλαστοκύτταρα σταφυλιού, ολιγοπεπτίδια και πολυσακχαρίτες που φτιάχνεται από τη Λένγκα Γρηγοριάδου, σύζυγο του οινοποιού Απόστολου Μούντριχα και το Κτήμα Αβαντίς. Η δράση της είναι …απολαυστική όσο και ένα ξεχωριστό κρασί.

Wine & spa weekend – Zornitza Family Estate Relais & Châteaux
Αν θέλετε να ζήσετε την περίοδο των εορτών μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει την πολυτελή διαμονή με την οινική εμπειρία, το Zornitza Family Estate Relais & Châteaux στην οινοπαραγωγική περιοχή Melnik της Βουλγαρίας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική επιλογή. Σας περιμένουν ένας αμπελώνας 5 ha. στο κέντρο του οποίου βρίσκονται έξι πολυτελείς βίλες και ένα boutique ξενοδοχείο με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την Τοσκάνη. Οι γαστρονομικές και οινικές αναζητήσεις, το Zoma body & soul spa, το εξαιρετικό φυσικό τοπίο θα σας εξασφαλίσουν ημέρες πολυτελούς χαλάρωσης.