ENG

Kamares by Spondi

A A

To Eagles Palace διέθετε πάντα έναν διαφορετικό αέρα, για Χαλκιδική.

Είναι η ονειρεμένη τοποθεσία. Με πλάτη στο καταπράσινο πευκοδάσος ατενίζει μια ήσυχη παραλία με λευκή άμμο και γαλανά νερά. Οι κήποι πλημμυρισμένοι από πολύχρωμες μπουκαμβίλιες, μυρωδάτα γιασεμιά, ζωηρές πικροδάφνες, πεύκα, φοίνικες και πολύχρωμα λουλούδια δημιουργούν μια όαση γαλήνης

Είναι η φινέτσα και η μετρημένη πολυτέλεια στα δωμάτια, τις σουίτες, στα άνετα bungalows -και εδώ και 3 χρόνια- στις κουκλίστικες Eagles villas. Το resort υπόσχεται και προσφέρει αξέχαστη διαμονή.

Είναι οι προσεγμένες υπηρεσίες και ο “όμορφος” κόσμος… Το resort έχει σίγουρα κοσμοπολίτικη αύρα.

Και βεβαίως, είναι η σταθερή επένδυση στη γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια, το Eagles Palace συνεργάζεται με τον Απόστολο Τραστέλη, τον φοβερό μάνατζερ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής και ιδιοκτήτη των διάσημων και πολυβραβευμένων εστιατορίων, Σπονδή (2 αστέρια Michelin) και «Χύτρα» (1 αστέρι Michelin). Στο Eagles Palace είναι υπεύθυνος όλων των εστιατορίων και των μπαρ του resort, από τα πρωινά buffet στο «Μέλαθρον» και τον «Λόφο», τις φίνες θαλασσινές γεύσεις στην καταπληκτική ταβέρνα του resort, την «Αρμύρα» που σερβίρει ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, το ιταλικό μενού στο «Eleonas by Fuga» και τα εκλεπτυσμένα δείπνα στις «Kamares by Spondi».

Στις Kamares, όπου σερβίρονται οι δημιουργίες του Arnaud Bignon, διάσημου Γάλλου chef με δυο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του, κατευθύναμε όλο αδημονία, τα βήματά μας. Αποτέλεσμα; Καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του δείπνου ακούγαμε τους εαυτούς μας να αναστενάζουν από ευχαρίστηση.  

Όλα ξεκίνησαν με το δροσιστικό, παιχνιδιάρικο amuse bouche: ένα βελούδινο καρέ πεπονιού ‘αντίστροφης ώσμωσης’ με μια πινελιά κατσικίσιο τυρί.  

Ακολούθησε η βελούδινη σούπα καλαμπόκι με λεμονόχορτο, μους κοτόπουλου και τηγανητά μανιτάρια shiitake. Μεταξένια η υφή, ευφυής ο συνδυασμός γήινων αρωμάτων και πλούσιων γεύσεων. Ο πλειστάκις βραβευμένος chef παίζει με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά στις συνθέσεις του.

Στη συνέχεια απολαύσαμε το πώς ένα -ταπεινό- καρότο παίρνει φωτιά με την πάστα πικάντικου ταμάρινθου για να σβήσει με μια πιρουνιά σαλάτας με πλιγούρι και μυρωδικά. Personal favorite!

Το φιλέτο τσιπούρας ήταν τέλειο. Μια εξαιρετική συνοδεία από καραμελωμένα κρεμμύδια γεμιστά με κρέμα καπνιστής πατάτας με τον σωστό γλυκό υπαινιγμό, ισορροπούσε τη rustique πλευρά του πιάτου.

Το κοτόπουλο, ζουμερό κάτω από τη θαυμάσια κρούστα από καρύδι, συναντούσε το ιδεώδες διάλλειμα δροσιάς στον πουρέ από σέλινο και αχλάδι. Το μεγάλο hit του πιάτου ήταν το ραβιόλι σέλινου γεμιστό με ανάλαφρο ανθότυρο.    

Κλείνοντας υποκύψαμε στη γοητεία μιας έξοχης τάρτας λεμόνι που βρήκε το αρωματικό της ταίρι στο sorbet γιαούρτι με βασιλικό.

Σαν σύνολο απολαύσαμε την ομορφιά του χώρου, τη νοστιμιά/ γευστική ευγένεια / αισθησιακή υπεροχή στη δημιουργική ελληνική κουζίνα του Arnaud Bignon και το στυλ των υπηρεσιών του ρεστοράν.

Ουρανούπολη, Χαλκιδική, τηλ. 23774 40050, www eaglespalace.gr