ENG

Σούπα φράουλας με σουβλάκι από μαριναρισμένα φρούτα

A A

Υλικά για τη σούπα
0,750 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα
0,75 γρ. ζάχαρη
1 στίκ βανίλιας
χυμό από ½ λεμόνι

Υλικά για 4 σουβλάκια φρούτων
4 φράουλες μικρές
4 μάνγκο κομμένα καρέ 2 εκ.
4 ακτινίδια κομμένα καρέ 2 εκ.
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
ξύδι λευκό βαλσάμικο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της σούπας και τα χτυπάμε για 2' λεπτά μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν καλά. Περνάμε από σινουά και τοποθετούμε σε μικρά ποτήρια.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα φρούτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι, αν θέλουμε και μέντα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με ένα σελοφάν και αφήνουμε για 30' σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού λιώσει η ζάχαρη, περνάμε ένα-ένα τα φρούτα στα σουβλάκια και σερβίρουμε με τη σούπα φράουλας.