ENG

2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Αγιωργίτικα

A A

Η Wine Plus τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία και αυστηρά μέτρα ασφάλειας τη 2nd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Οινόφιλοι καταναλωτές και επαγγελματίες, αρκετοί από τους οποίους ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, περίπου 80 ροζέ κρασιά, ως επί το πλείστον της εξαιρετικής σοδειάς του 2019.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ από Αγιωργίτικο.

Amalia Rosé - Κτήμα Τσέλεπου
Το ροζέ N.V. αφρώδες κρασί του Γιάννη Τσέλεπου είναι 100% Αγιωργίτικο από τον ορεινό Ασπρόκαμπο Νεμέας οινοποιημένο με την παραδοσιακή μέθοδος Καμπανίας. Με υπόλευκο πλέον χρώμα, επίμονα κορδόνια φυσαλίδων, μύτη με υποψίες μαγιάς που εξελίσσονται σε όχημα για την ανάπτυξη των αρωμάτων βατόμουρου και κερασιού. Η ευχάριστη οξύτητα ισορροπεί τα 9 g/l σακχάρων και προσδίδει φρεσκάδα. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Bee 2019 – Κτήμα Παλυβού
Ζωηρόχρωμο ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ (50 g/l σακχάρων) που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. Όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φράουλας και ροδιού και φρούτων του δάσους.

4-6h Αγιωργίτικο 2019 - Gaia Wines
Η σύντομη κρυοεκχύλιση (4 – 6 ώρες όπως λέει και η ονομασία του) προσφέρει ένα ελκυστικό ανοιχτόχρωμο ροζέ με μύτη αποξηραμένων λουλουδιών, που κορυφώνεται στο στόμα, διαθέτοντας φινέτσα, απόλυτη ισορροπία και τρομακτικό μάκρος. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

14-18h Αγιωργίτικο 2018 - Gaia Wines
Στον αντίποδα του 4-6h, το 14-18h, δηλαδή Αγιωργίτικο μετά από 14-18 ώρες κρυοεκχύλισης, προσφέρει πιο ζωηρό χρώμα, απαλή κρεμώδη αίσθηση και άρωμα φραγκοστάφυλου, ωραίο μάκρος και ζωντάνια. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Ροζέ Αγιωργίτικο 2019 - Κτήμα Παπαϊωάννου
Ροζέ από σταφύλια Αγιωργίτικου και αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας της Νεμέας. Μοντέρνο κρασί με εφόδια: το ορεκτικό χρώμα, το οξύ άρωμα, τη φρεσκάδα και τη δροσιστική οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Κορινθία)

Δρυόπη Rosé 2019 - Κτήμα Δρυόπη

Μοντέρνο ροζέ από Αγιωργίτικο από το Κούτσι Νεμέας με ορεκτικό χρώμα και ελκυστικό φρούτο. Εξίσου εκφραστικό είναι πάντως και το στόμα, το οποίο συνδυάζει όγκο και τραγανότητα σε ένα υπέροχο σύνολο. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Ορεινός Ήλιος 2019 - Αγιωργίτικο - Semeli
Ακόμη ένα τριανταφυλλένιο ροζέ από Αγιωργίτικο που θα σας κλέψει την καρδιά. Το καθαρό ποικιλιακό του άρωμα θα σας θυμίσει μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και θα απολαύσετε τη φρεσκάδα και τον πλούτο του. (Π.Γ.Ε. Κορινθία)

Βυσσινόκηπος 2019 - Κτήμα Παλυβού
Θαυμάστε τη ζωηρόχρωμη φορεσιά, αναζητήστε το γλυκό βύσσινο στη μύτη και ξεχαστείτε απολαμβάνοντας την πυκνότητα του στόματος. Το Αγιωργίτικο από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αρχαία Νεμέα είναι υπεύθυνο για την έντονη παρουσία αυτού του κρασιού. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Οινάνθη Ροζέ 2019 - Γεώργιος Λαφαζάνης Οινοποιητική
Ακόμη ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ Αγιωργίτικο με εκφραστικό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων. Ελαφρύ και ευχάριστο, με φοβερό μάκρος, γεμάτο φρέσκα και ξερά λουλούδια στην επίγευση. (Ποικιλιακός οίνος)

Τρεις Μάγισσες ροζέ 2019 - Οινοποιείο Μπαραφάκα
80% Αγιωργίτικο, 10% Syrah, 10% Μοσχοφίλερο. Ένα ημιαφρώδες και ημίγλυκο ροζέ από το κτήμα στη Νεμέα που εκμεταλλεύεται το φρούτο και των τριών ποικιλιών. Μύτη τριαντάφυλλου, λουκουμιού, κερασιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ, χυμώδες, το μάκρος υπέροχο και η γλυκύτητα διακριτική. (Ποικιλιακός οίνος)

Peplo 2019 - Κτήμα Σκούρα
Μαυροφίλερο 33%, Αγιωργίτικο 33%, Syrah 33% + πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο και το Syrah. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο. Η δεύτερη ροζέ ετικέτα του Γιώργου Σκούρα αναμειγνύει ποικιλίες και διαφορετικές μεθόδους οινοποίησης! Σύνθετο και πολύπλοκο, διαθέτει μπουκέτο ποτ-πουρί, αρμονία και ατελείωτο μάκρος. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)