ENG

Cabernet-Merlot 2003, Κτήμα Αρβανιτίδη

A A

Η εξερεύνηση στην κάβα συνεχίζεται…
Χθες απολαύσαμε ένα Cabernet-Merlot από το Κτήμα Αρβανιτίδη (το αγαπημένο μου ερυθρό του κτήματος) και τη σοδειά του 2003!!

Η συγκεκριμένη φιάλη είναι πραγματικά εκπληκτική! Ένα θαυμάσιο δείγμα του κλασικού χαρμανιού του Bordeaux με πανέμορφα αρώματα μαύρου πιπεριού, γαρύφαλλου, σύκου και αποξηραμένου δαμάσκηνου.
Με στρογγυλές τανίνες και ευχάριστη οξύτητα, υπεύθυνη για την απίστευτη φρεσκάδα και την ιδιαίτερα μακρά επίγευση αυτού του 16χρονου κρασιού.

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Στο υψόμετρο των 500 μέτρων, τα 70 στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων απολαμβάνουν το οικοσύστημα που ευνοεί την παραγωγή κρασιών φίνων, πολύπλοκων και ισορροπημένων.

Στην ποικιλιακή σύνθεση του κρασιού συμμετέχουν σε ίσα ποσοστά το Cabernet Sauvignon και το Merlot.

Ο τρύγος ξεκινά στα τέλος του Αυγούστου για το Merlot και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για το Cabernet Sauvignon.

Η κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά. Μετά το τέλος της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνονται οι πρώτες αναμίξεις. Ακολουθεί η παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (καινούργια και 2ης χρήσης) για έναν χρόνο, στη διάρκεια του οποίου τα κρασιά μεταγγίζονται δύο έως τρεις φορές. Την εμφιάλωση ακολουθεί ωρίμανση στη φιάλη τουλάχιστον 6 μήνες.