ENG

Αποστάγματα

A A

Εναρμονιζόμενοι με τις απαιτήσεις του σαρακοστιανού τραπεζιού, δοκιμάζουμε 3 αποστάγματα σταφυλής, 3 παλαιωμένα τσίπουρα και ένα απόσταγμα φράουλας.

Βιολογικό απόσταγμα σταφυλής "Δημητρίου Καζάκη", Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη
Κρυστάλλινο απόσταγμα από σταφύλια Σουλτανίνας και τον βιολογικής καλλιέργειας οικογενειακό αμπελώνα στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής. Η δυναμική μύτη διατηρεί αναλλοίωτο τον πρωτογενή φρουτώδη χαρακτήρα του σταφυλιού: εσπεριδοειδή και λουλούδια. Απαλή γεύση που μένει στο στόμα για πολλή ώρα. Μακριά κομψή και πιπεράτη επίγευση. Αγαπάει όλους τους γήινους μεζέδες: πικρές ελιές, μανιτάρια, αγκινάρες, κρεμμύδι, φασόλια γίγαντες και κάθε λογής καρπούς της γης.

Απόσταγμα Σταφυλής Methexis Μοσχάτο, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Κομψό απόσταγμα που φυλακίζει όλο τον αρωματικής πλούτο του Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Μεταξένια γεύση, πλούσιο άρωμα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, απαλή επίγευση. Βγάλτε το στο τέλος του δείπνου, σερβίρετε το κρύο στους 6oC και απολαύστε την τριανταφυλλένια φινέτσα του.  

Απόσταγμα Σταφυλής Ξινόμαυρο, Τσιλιλής

Κρυστάλλινο με δυναμική μύτη που διατηρεί αναλλοίωτο τον πρωτογενή φρουτώδη χαρακτήρα του σταφυλιού δίπλα σε αρώματα μπαχαρικών. Μεστή γεύση και πικάντικη επίγευση που μένει στο στόμα για πολλή ώρα. Θα το σερβίρετε ιδανικά  στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος.

Παλαιωμένα τσίπουρα

Μανιφέστο Limited, Κτήμα Αποστολάκη
Παλαιωμένο τσίπουρο από τη Μαγνησία και σταφύλια Μοσχάτου Τυρνάβου. Παλαιώνει για 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια αποκτώντας αρωματική πολυπλοκότητα και μακριά, βελούδινη γεύση. Το ποικιλιακό άρωμα του τριαντάφυλλου και της μαστίχας ντύνονται με κομψό μανδύα βανίλιας κάνοντάς το ιδανικό για το κλείσιμο της γιορτινής βραδιάς. Εμπειρία ο συνδυασμός του με πούρο.

Old Spirit, Οινοποιείο Τυρνάβου
Π.Γ.Ε. Τύρναβος
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  του Τυρνάβου μας προτείνει και ένα εξαιρετικό παλαιωμένο τσίπουρο από το Μοσχάτο τους. Η 5χρονη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια προσθέτει πολύτιμες νότες βανίλιας, καρύδας και ξηρών καρπών. Θερμό στόμα, βελούδινη γεύση και αρωματική πολυπλοκότητα στο στόμα. Εμφανίστε το με τον καφέ, την πικρή σοκολάτα ή με ανάλατους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο στους 16-18οC.

Παλαιωμένο Τσίπουρο, Κατσάρος Αποστάγματα

Ακόμη ένα εξαίρετο μακράς παλαίωσης απόσταγμα από Μοσχάτο Τυρνάβου. Η μακρόχρονη επαφή με τη δρυ προσδίδει ελκυστική χρυσαφένια χρωματική παλέτα με κεχριμπαρένιες απολήξεις στο ποτήρι. Η γευστική φινέτσα και ο αρωματικός πλούτος θα σας συνεπάρουν και θα λατρέψετε τη γλυκιά χαύνωση που απλώνει στο κορμί.

Απόσταγμα φράουλας

Strawbar Platinum
Και η δεύτερη ετικέτα της Strawbar παράγεται από φράουλες της ποικιλίας fragaria vesca, που καλλιεργούνται στο ορεινό οικοσύστημα της Φλώρινας. Διακρίνεται για την πολυπλοκότητα στη μύτη που συνδυάζει τη φράουλα και τα μικρά κόκκινα φρούτα με ένα pot porri αποξηραμένων λουλουδιών. Όλα καλυμμένα όμορφα από έναν πικάντικο μανδύα πιπεριών. Θερμό και λιπαρό στο στόμα με πικάντικες νότες και μακριά επίγευση φράουλας.