ENG

Αφρός, Κεχρής

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: ΑΦΡΟΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΕΧΡΗ
Εσοδεία: 2019
Κατηγορία: Ονομασία κατά Παράδοση Ρετσίνα
Περιοχή: Αμύνταιο
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ροδίτης
Οινοποίηση: εμφιαλώνεται αφιλτράριστο
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 8,50€

Τα τελευταία 20 χρόνια, αρκετοί επίμονοι και εκσυγχρονιστές Έλληνες οινοποιοί αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την ποιοτική και γευστική θέση της ρετσίνας. Έδωσαν την πρέπουσα προσοχή στην παραγωγή της. Αφιέρωσαν χρόνο στην επιλογή των σταφυλιών, αλλά και του ρετσινιού που το προσθέτουν σε ελεγχόμενη, μικρή ποσότητα. Αποτέλεσμα; Μια σειρά από καλο-οινοποιημένες ρετσίνες «νέας εποχής» με αρώματα και γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο σταφύλι και το πεύκο.

Από τους πρωτεργάτες στην πραγματοποίηση του οράματος «για την παραγωγή ενός σύγχρονου και ποιοτικού κρασιού που βασίζεται σε μια μακραίωνη παράδοση», η οινοποιία Κεχρή έχει δημιουργήσει κορυφαίες ετικέτες ρετσίνας που συνεχώς αποσπούν μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η πιο πρόσφατη είναι ο Αφρός, μια σπινθιρίζουσα, φρέσκια εκδοχή της κλασικής τους ετικέτας Κεχριμπάρι.

100% Ροδίτης και η πρώτη pét-nat ρετσίνα, που σημαίνει πως εμφιαλώνεται αφιλτράριστη μεταφέροντας τον φυσικό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.

Ελαφρώς θολή στην όψη, με ευχάριστο αφρισμό.
Σπιρτόζα και δροσιστική, στη μύτη ελευθερώνει φρούτα αγκαλιασμένα από ωραίες νότες πεύκου και μαστίχας.
Φινετσάτη και παιχνιδιάρα, αναβιώνει τις παλιές φρέσκες ρετσίνες που κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν φιλτραριστεί για να διατηρήσουν τον σπινθηροβόλο χαρακτήρα.

Συνοδεύστε την με θαλασσινούς μεζέδες. Εξαιρετική δίπλα σε τηγανητά μικρά ψάρια και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά.