ENG

Cité des Climats et Vins de Bourgogne

A A

Oλοκληρώθηκε το τρίπτυχο των μουσείων οίνου της Βουργουνδίας με τα εγκαίνια της μεγαλύτερης από τις τρεις τοποθεσίες, της Cité des Climats et Vins de Bourgogne της Beaune. Οι άλλες δύο μικρότερες Cité, στο Chablis και το Mâcon, στο βόρειο και νότιο άκρο της Βουργουνδίας αντίστοιχα, άνοιξαν τον περασμένο μήνα.

H Cité Beaune βρίσκεται στην άκρη της πόλης μέσα σε ένα νέο πάρκο 10 εκταρίων, το Parc de la Chartreuse, το οποίο είναι ουδέτερο από άνθρακα και αποτελεί τμήμα των προσπαθειών της πόλης να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον. Η Cité του Chablis βρίσκεται κοντά στο κέντρο αυτής της μικρής πόλης, ενώ στη μεγαλύτερη Mâcon, η Cité βρίσκεται στα περίχωρα δίπλα στον ποταμό Saône. Καθεμιά τους έχει έναν ξεχωριστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Ο πυρήνας των μουσείων είναι ο ίδιος και στις τρεις τοποθεσίες, καθένα ωστόσο διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά τοπικά στοιχεία. Βεβαίως, και τα τρία διαθέτουν μπαρ, κατάστημα δώρων και βιβλίων, αίθουσες εκδηλώσεων και εγκαταστάσεις του διάσημου σχολείου κρασιού της Βουργουνδίας. Και τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό, διαδραστικό τρισδιάστατο τοπογραφικό χάρτη με αεροφωτογραφία των αμπελουργικών περιοχών, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει λεπτομερείς και εστιασμένες προβολές.

Οι Cités des Climats et Vins de Bourgogne προσφέρουν στους λάτρεις του κρασιού και τις οικογένειές τους έναν εύκολο και διαδραστικό τρόπο για να κάνουν μια βουτιά στα.. βαθιά νερά των κρασιών της Βουργουνδίας και  σε έννοιες όπως τα climat, cru, terroir, κλπ.