ENG

Eastern Promise

A A

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 κυκλοφορεί το Eastern Promise, το καινούργιο βιβλίο του Peter Stafford-Bow με περιπέτειες του Felix Hart.

Ο Felix Hart είναι επικεφαλής του τμήματος κρασιού της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της χώρας του. Πολυταξιδεμένος και από τους πιο έμπειρους αγοραστές κρασιού στον κόσμο.

Απλώς ο Felix Hart δεν υπάρχει στην πραγματικότητα! Είναι δημιούργημα ενός Peter Stafford-Bow, ο οποίος είναι και ο ίδιος μια φανταστική φιγούρα, που επινοήθηκε από κάποιον που γνωρίζει τα μυστικά της παγκόσμιας αγοράς κρασιού.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, ο Felix Hart είναι ένας οινόφιλος τσαμπουκάς που προτιμά τον δρόμο της μικρότερης αντίστασης, είτε πρόκειται για την επαγγελματική του ζωή, είτε για τις προσωπικές του σχέσεις, είτε για την προσέγγισή του στη γενική ηθική. Ωστόσο, πάντα καταλήγει να κάνει το ‘σωστό’ και να κερδίζει και λίγη σοφία στην πορεία, ακόμα κι αν πρέπει να τον σπρώξουν προς τη σωστή κατεύθυνση οι φίλοι και οι σύμμαχοί του.

Το Eastern Promise το περιγράφει ως «σατιρικό κωμικό θρίλερ που διαδραματίζεται στο σήμερα. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μια διεθνή συνωμοσία απάτης στο κρασί και εξερευνά θέματα τεχνολογικής δυστοπίας, διαφθοράς και εταιρικής απληστίας.

Η ιστορία ξεκινά στο Λονδίνο, όπου στον Felix Hart, τον ήρωά μας, προσφέρεται ένα χρηματικό ποσό ικανό να αλλάξει τη ζωή του, από την Paris-Blois International, την ισχυρότερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Σε αντάλλαγμα, ο Φέλιξ καλείται να παραστεί σε μια γευστική δοκιμή κρασιού που διοργανώνει ένας μυστηριώδης Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ύποπτος για την παρασκευή πλαστών κρασιών ποιότητας. Υπάρχουν και χειρότεροι τρόποι για να κερδίσει κανείς μια περιουσία, σκέφτεται ο Φέλιξ, οπότε παραμερίζει τους όποιους ενδοιασμούς του και κατευθύνεται στο Χονγκ Κονγκ.

Αλλά αυτή η φαινομενικά απλή αποστολή σύντομα παίρνει μια πιο σκοτεινή τροπή και ο Φέλιξ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης. Σύντομα μένει χωρίς φίλους, παγιδευμένος ανάμεσα στον κακόβουλο εργοδότη του, τους μισθοφόρους πληρωτές του και έναν δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας, τόσο ισχυρό που μπορεί να λυγίσει την ίδια την πραγματικότητα. Αν ο Φέλιξ θέλει να γλιτώσει τη ζωή του, για να μην αναφέρω τη σωτηρία του κόσμου του κρασιού, πρέπει να σπάσει τη συνωμοσία χρησιμοποιώντας το μυαλό του, τον εκπαιδευμένο ουρανίσκο του και… λίγη μυϊκή δύναμη.»

Τα μυθιστορήματα του Φέλιξ Χαρτ, από τα οποία το "Eastern Promise" είναι το τέταρτο, είναι σατιρικά θρίλερ που εξερευνούν θέματα απληστίας, διαφθοράς αλλά και τους κινδύνους της τυφλής γευστικής δοκιμής. Το πρώτο μυθιστόρημα, το "Corkscrew", κάλυπτε τις πρώτες ημέρες που ο Felix εργαζόταν για μια εθνική αλυσίδα off-licence πριν ενταχθεί στην Gatesave, τον μεγαλύτερο όμιλο σούπερ μάρκετ της χώρας. Οι επαναλαμβανόμενοι θεσμοί περιλαμβάνουν την κακόβουλη πολυεθνική εταιρεία ειδών πολυτελείας Paris-Blois International και τους Minstrels of Wine, έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με ιστορία δύο χιλιάδων ετών και σχεδόν ακατόρθωτες εισαγωγικές εξετάσεις.