ENG

Ανοίγει και πάλι το Μουσείο κρασιού στο Παρίσι

A A

Το Μουσείο που βρίσκεται στη γειτονιά του Πύργου του Άιφελ, στεγάζεται σε πρώην λατομεία του Μεσαίωνα που κατά τον 15ο αιώνα χρησιμοποιήθηκαν ως κελάρια κρασιού.

Πρωτοάνοιξε για το κοινό το 1984, από τον Φεβρουάριο, ωστόσο, του 2023 παρέμεινε κλειστό, καθώς μία ομάδα οινόφιλων επιχειρηματιών ανέλαβε τη διαχείρισή και συγχρόνως τη συνολική αναδιάρθρωσή του. Και χρειάστηκαν πολλοί μήνες εργασίας για να μεταμορφωθεί ο χώρος των 1.200 τ.μ. σε ένα σύγχρονου ύφους συγκρότημα αφιερωμένο στον κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας.

Στεγασμένο πάντα στα θολωτά κελάρια του 15ου αιώνα, με τη νέα του όμως ταυτότητα, το Le M. Musée du Vin, όπως μετονομάστηκε, περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες με τα εκθέματα, εστιατόριο, μπαρ κρασιού και κοκτέιλ, σκηνή για συναυλίες και φυσικά πωλητήριο.

Και στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, προσφέροντας, εκτός από τη ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους, μαθήματα γευσιγνωσίας, περιοδικές εκθέσεις και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Σαββατοκύριακα.