ENG

Η εικονική πραγματικότητα μας μαθαίνει πως να κλαδεύουμε τα αμπέλια!

A A

Το project ReviVRe συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με την εκμάθηση του κλαδέματος των αμπελιών αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση της δυσκολίας ανεύρεσης εξειδικευμένων κλαδευτών!

Το ReviVRe είναι το αποτέλεσμα μιας κοινοπραξίας μεταξύ της Σχολής Μηχανικών του Purpan στην Τουλούζη, της ένωσης La mélée και των εταιρειών WiDid και Mimbus που εξειδικεύονται στον ψηφιακό τομέα, σε συνεργασία με την Felco και την Σχολή Αμπελουργίας Aviz viticampus στην Καμπανία. Η Σχολή Purpan προσφέρει την τεχνικο-παιδαγωγική εμπειρία, ενώ η WiDid και η Mimbus αναπτύσσουν την πλατφόρμα και την εικονική πραγματικότητα, αντίστοιχα. Η Felco, ενθουσιώδης εταίρος του έργου, παρέχει επίσης τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και οικονομική υποστήριξη.

Η αρχή είναι απλή και διασκεδαστική: μέσω μιας πλατφόρμας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από διάφορες εκπαιδευτικές ενότητες για να μάθετε τα πάντα για την τέχνη του κλαδέματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε την κάσκα εικονικής πραγματικότητας, να πιάσετε τα δύο joy sticks και να αφεθείτε να σας καθοδηγήσουν μέσα στα αμπέλια.

Προς το παρόν η πλατφόρμα διαθέτει 3 ενότητες: μορφολογία του αμπελιού, αρχές κλαδέματος και τεχνικές κλαδέματος, και μέχρι στιγμής παρουσιάζει τις τεχνικές Cordon de Royat, Guyot simple και gobelet. Στόχος είναι να αναπτυχθούν περίπου 10 ενότητες που θα καλύπτουν και άλλα είδη κλαδέματος.