ENG

Κολοκυθόσουπα με καπνιστή γαρίδα, κρέμα μοσχολέμονου & σφαίρα Ανεβατού

A A

από τον Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki και του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

Υλικά
1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
100 γρ. κρεμμύδι ξερό
15 γρ. πιπερόριζα
10 γρ. λεμονόχορτο
200 γρ. πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml βούτυρο
1 κιλό ζωμός γαρίδας
100 ml λευκό κρασί
5 γρ. Ανεβατό
1 γαρίδα
1 μοσχολέμονο

Εκτέλεση
Ψήνουμε την κολοκύθα στον φούρνο στους 170oC για 40-45'.
Σοτάρουμε σε βούτυρο τα λαχανικά και τα αρωματικά και προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα.
Σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε με τον ζωμό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε με καπνιστή γαρίδα, κρέμα μοσχολέμονου, τσιπς από πιπερόριζα και σφαίρα Ανεβατού.

Προτάσεις κρασιού
Η σούπα μας διαθέτει αρώματα και γευστική υπόσταση. Δίπλα της αναζητά λευκά κρασιά με έντονο αρωματικό χαρακτήρα και φινέτσα. Ψάξτε για μια φίνα Μαλαγουζιά όπως αυτή του Κτήματος Συμεωνίδη και του Κτήματος Αρβανιτίδη, για ένα κομψό Sauvignon Blanc, όπως της Μεσήμβριας Οινοποιητικής ή ακόμη και για ένα Μοσχοφίλερο, όπως η Μαντίνεια του Κτήματος Σπυρόπουλου και της Οινοποιίας Τρούπη.
Πρόταση για τολμηρούς: Blanc de Gris από το Κτήμα Τσέλεπου και Μοσχάτο λευκό από την Ανατολικός Winery.