ENG

Οι ναοί του κρέατος στη Θεσσαλονίκη

A A

Οι καλοφαγάδες θα συμφωνήσουν μαζί μας: τίποτα δεν ευχαριστεί καλύτερα το αίσθημα της πείνας από μια χορταστική, καλοψημένη μπριζόλα ή ένα μυρωδάτο, ζουμερό μπιφτέκι! Ιδού που θα φάτε τα νοστιμότερα κρεατικά στη Θεσσαλονίκη, σε παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες εκδοχές.   

Dome Real Cuisine Dome
Αφιερωμένο στους ορκισμένους και ατρόμητους λάτρεις της σάρκας Στο κομψό ρεστοράν του ξενοδοχείου Nikopolis ο executive chef Στέφανος Σταμίδης αξιοποιεί πολύ καλές πρώτες ύλες, σύγχρονες τεχνικές, διευθύνει την προετοιμασία και το ψήσιμο των πιο γευστικών εδεσμάτων. (Nikopolis Hotel Thessaloniki, Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, τηλ. 2310 401092)

Παλιά Αθήνα
Μέσα στα ήσυχα στενά της Τούμπας, αποτελεί έναν από τους προορισμούς της πόλης για ποιοτική κρεοτοφαγία. Φοβερός ο ψήστης αλλά και όλες οι ιδιαίτερες προτάσεις με βάση το κρέας. Εξαιρετική λίστα κρασιών με ελληνικές και ξένες προτάσεις. (Ίμβρου 24, Τούμπα, τηλ. 2310 925810)

Iberico
Η εξέλιξη της ελληνικής κρεατοταβέρνας από την πετυχημένη ομάδα της βραβευμένης ψαροφαγίας του Γλυκάνισου και του Marea. Η πέτρα και το μέταλλο συνθέτουν έναν μοντέρνο χώρο, ενώ το κρέας και οι εκλεκτές κοπές είναι τo hit του μαγαζιού, δίπλα σε παραδοσιακά μαγειρέματα και τον ξυλόφουρνο να χαρίζει καπνιστή νοστιμιά.  Στα συν η ωραία λίστα κρασιών. (Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, Δυτ. Θεσσαλονίκη, 231 053 2800)

Horns Smokehouse BBQ
Και ένα εστιατόριο που παραπέμπει στον Αμερικανικό Νότο. Εδώ θα απολαύσετε εδέσματα αποκλειστικά με  καπνιστό κρέας, Prime Black Angus μοσχάρι από τις ΗΠΑ. Σάλτσες, side dishes και σαλάτες συμπληρώνουν την εμπειρία. (Αγίου Μηνά 7, τηλ. 231 1827294)

Διαγώνιος
Από τα παλαιότερα ονόματα στην πόλη, η Διαγώνιος είναι περίφημη για τα σουτζουκάκια της –κατά πολλούς, τα καλύτερα της Ελλάδος. Στα συν η τοποθεσία, σε κεντρικό αλλά ήσυχο σημείο, ιδανική επιλογή για τις ηλιόλουστες μέρες, που τα τραπεζάκια… πιάνουν πεζοδρόμιο! (Στρατηγού Καλλάρη 3, Διαγώνιος, τηλ. 2310 260958)

Νέα Κληματαριά
Κοσμική κρεατοταβέρνα με μεγάλη αίθουσα και ευχάριστο περιβάλλον, από τα παλαιότερα ονόματα στην πόλη. Φημίζεται για τις σούβλες και τα παραδοσιακά της πιάτα, όπως κοκορέτσι και κατσικάκι ψητό. (Θεμ. Σοφούλη 97, Καλαμαριά, τηλ. 2310 924585)

Νικηφόρος
Παλιά κλασική ταβέρνα με έμφαση στην ψησταριά και χαρακτηριστικό του… τις γενναίες μερίδες! Φημίζεται για τον γύρο και τα σουτζουκάκια του, ενώ στα must είναι και η τεράστια, καλοψημένη σπαλομπριζόλα, καθώς και το ψαρονέφρι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τυριά από τα Γρεβενά. (Θερμαϊκού 23, Βυζάντιο, τηλ: 2310 416052)

Seros Prime Dining
Κρεατολάγνο concept στο εστιατόριο του Grand Hotel Palace με πρωταγωνιστές: μοσχάρι και rib-eye Kobu, μπριζόλες Τόμαχοκ, bistecca Fiorentina, λαχταριστά burgers. (Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307, τηλ. 2310 549000)