ENG

Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2013, Κτήμα Τέχνη Οίνου

A A

Ανασύραμε από την κάβα και απολαμβάνουμε το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο από την εξαιρετική σοδειά του 2013.

Τέχνη Αλυπίας. Η τέχνη, δηλαδή, του να κάνεις τους ανθρώπους να λησμονούν τη λύπη τους. Αυτό είναι το brand name των λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών που παράγονται από το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 από τους μηχανικούς Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιάννη Καλαϊτζίδη στο Μικροχώρι της Δράμας και η πρώτη της εμφάνιση στα ποτήρια μας  έγινε με τη σοδειά του 1997.

Η σειρά του λευκού, ροζέ και ερυθρού «Τέχνη Αλυπίας» (Π.Γ.Ε. Δράμα) γρήγορα κατέλαβε τη θέση της στην αγορά των νέων ποιοτικών ελληνικών κρασιών.

Το 1999, ακολούθησε το Chardonnay Ήδυσμα Δρυός, που εγκαινίασε τη σειρά μονοποικιλιακών κρασιών του κτήματος που αναδεικνύουν τον άριστο εγκλιματισμό γηγενών και κοσμοπολίτικων ποικιλιών σταφυλιού στο οικοσύστημα της Δράμας.

Εμείς απολαμβάνουμε το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο από την εξαιρετική σοδειά του 2013.

Ως γνωστόν στο Ασύρτικο ταιριάζει πολύ το βαρέλι κι εδώ έχουμε ένα εξαίρετο δείγμα της καλής τους σχέσης. Γιατί μετά από την προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών, το κρασί οινοποιήθηκε σε ένα blend καινούριων και μιας χρήσης δρύινων γαλλικών βαρελιών, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα.

Σήμερα στο ποτήρι εμφανίζεται με άκρως ελκυστική, χρυσοκίτρινη όψη.

Η μύτη ξεκινά με αρώματα βουτύρου και στη συνέχεια εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς για να καταλήξει με μαρμελάδα εσπεριδοειδών.

Στιβαρό και σαρκώδες, με κρυστάλλινη οξύτητα, ζεστή αλκοόλη και αποξηραμένα εσπεριδοειδή στην επίγευση, συνεχίζει να γοητεύει με τη φρεσκάδα και τον όγκο του.