ENG

Μαλαγουζιά Δρυός 2020 Κτήμα Χατζημιχάλη

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΔΡΥΟΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ
Εσοδεία: 2020
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Κοιλάδα Αταλάντης
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά 100%
Αμπελώνες: Αταλάντη, Φθιώτιδα
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 12.30€

Η κοιλάδα της Αταλάντης στην αρχαιότητα ήταν ένας φημισμένος αμπελότοπος. Στην σύγχρονη Ελλάδα, η συστηματική αναμπέλωση της περιοχής άρχισε το 1973, όταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Χατζημιχάλης αποφάσισε να αναβιώσει την παράδοσή της και να αναπτύξει εκεί τους αμπελώνες του, δημιουργώντας το Κτήμα Χατζημιχάλη. Τα κρασιά Χατζημιχάλη δικαίωσαν τον εμπνευστή τους, εξοικειώνοντας από την πρώτη τους εμφάνιση -τη δεκαετία του ‘80- τον Έλληνα καταναλωτή με την έννοια του «μικρού παραγωγού».

Σήμερα με την ενεργή συμμετοχή των δύο γιών του, Λεωνίδα και Παναγιώτη Χατζημιχάλη, το κτήμα παράγει τα κρασιά του από 2.200 στρέμματα ιδιόκτητων, ορεινών και πεδινών αμπελώνων. Η μεγάλη ποικιλία εδαφών και μικροκλιμάτων συμπληρώνεται από μια εξίσου μεγάλη ποικιλία λευκών και ερυθρών, ελληνικών και διεθνών σταφυλιών που καλλιεργούνται.

Σήμερα δοκιμάζουμε τη Μαλαγουζιά Δρυός 2020 από το Κτήμα Χατζημιχάλη.

Τα σταφύλια προέρχονται από τους ημιορεινούς αμπελώνες τους. Για το 25% της ποσότητας η ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (228l) και ακολουθεί 2μηνη ωρίμανση. Στην υπόλοιπη, η κλασική λευκή οινοποίηση, με προσοχή στον έλεγχο της θερμοκρασίας, διασφαλίζει την παραλαβή του έντονα φρουτώδους χαρακτήρα της ποικιλίας.

Το κρασί στο ποτήρι εμφανίζει όμορφη λαμπερότητα σε λευκοκίτρινο φόντο με πράσινες ανταύγειες.

Η μύτη εκφράζεται με τη συνύπαρξη φρέσκων φρούτων, βερίκοκου, εσπεριδοειδών και την ευχάριστα πικάντικη φυτικότητα της πράσινης πιπεριάς.

Το στόμα είναι απολύτως κομψό, με ωραία οξύτητα και κομψά πιπεράτη επίγευση.

Το οινοποιείο της Αταλάντης προσφέρει μια υπέροχη και κομψότατη Μαλαγουζιά. Ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε πιάτα θαλασσινών, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και ψητά πουλερικά.