ENG

Οινικές περιηγήσεις

A A

Σχεδιάζουμε την εκδρομή της Wine Plus στο Αμύνταιο, μια περιοχή που θα συγκινήσει οινόφιλους και φυσιολάτρες.

Το πρωί του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση τη Βέροια, την Πτολεμαΐδα και στη συνέχεια το Αμύνταιο. Αν δώσουμε λίγη προσοχή στο τοπίο και τις εναλλαγές του, θα διαπιστώσουμε πως αφήνουμε πίσω μας τις επίπεδες εκτάσεις και κατευθυνόμαστε προς τον ορεινό όγκο του Βιτσίου. Αμέσως μετά θα αντικρίσουμε τη λίμνη Βεγορίτιδα στο βάθος ενός οροπεδίου που περιβάλλεται από ψηλά βουνά.

Ακολουθώντας τη γραμμή των αμπελώνων θα κατευθυνθούμε προς το Κτήμα Άλφα, μια πρότυπη μονάδα που αντανακλά τη φιλοσοφία των δημιουργών της για το κρασί και φιλοξενεί με άριστο τρόπο τη δημιουργική τους προσπάθεια. Θα ενημερωθούμε, θα ξεναγηθούμε στους αμπελώνες και το οινοποιείο, πριν φτάσουμε στους καινούργιους χώρους επισκέψιμου για να δοκιμάσουμε με την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη-οινολόγου Άγγελου Ιατρίδη τις τρέχουσες και παλαιότερες εσοδείες των γνωστών ετικετών του κτήματος:

Το μεσημεράκι θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της Καστοριάς. Προορισμός μας το χωριό Σκλήθρο για να γευματίσουμε στο φημισμένο και πολυβραβευμένο εστιατόριο Θωμάς. Θα δοκιμάσουμε εξαιρετική κουζίνα. Κύρια ατού της: οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, οι συνταγές που εμπνέονται από την τοπική παράδοση και το «καλό χέρι» στην εκτέλεσή τους.

Μενού

Σαλάτα Ρακόμελο
Τραχανάς με άγρια μανιτάρια
Ψητή Μελιτζάνα (με Ελληνική φέτα, ντομάτα, σκόρδο & μαϊντανό)
Φλωρινέλα σαγανάκι (τοπικό τυρί συνοδευόμενο με σπιτική μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης)

Επιλογή από τα κυρίως πιάτα:
Μάγουλα μοσχαρίσια (κοκκινιστά με παπαρδέλες)
Κριθαρότο με άγρια μανιτάρια
Κότσι χοιρινό στη γάστρα (με ολόκληρη πατάτα Σκλήθρου & ρύζι κίτρινο με Κρόκο Κοζάνης)
Τηγανιά κοτόπουλου (με δύο κρασιά & πιπεριές Φλωρίνης)
Ψαρονέφρι καπνού (με πουρέ γλυκοπατάτας)
Αγριογούρουνο κρασάτο (μαγειρεμένο με Ξινόμαυρο και linguini)
Μοσχαράκι με πετιμέζι (με πουρέ κυδωνιού)
Προβατίνα κοκκινιστή (με πουρέ μελιτζάνας)
Χοιρινός λαιμός λεμονάτος (με χυλοπίτες λαχανικών)

Γλυκό ημέρας

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

..................................................................................................................................................................................................

Τιμή συμμετοχής: 50€ κατ’ άτομο. (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

Περιλαμβάνει: Μετακίνηση με λεωφορείο, επίσκεψη στο Κτήμα Άλφα, γεύμα στο εστιατόριο Θωμάς. Ταξιδιωτική ασφάλιση. Συνοδός.

Με τη δήλωση συμμετοχής προκαταβολή 25€  κατ’ άτομο.

Προκαταβολή: έως 25 Σεπτεμβρίου 2020
Εξόφληση: έως 2 Οκτωβρίου 2020

Λόγω της ιδιαιτερότητας των εκδρομών που διοργανώνουμε (επισκέψεις σε οινοποιεία, γευστικές δοκιμές κρασιών), δεν συνιστάται η συμμετοχή παιδιών κάτω των 12 ετών.

..................................................................................................................................................................................................

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Wine Plus χρησιμοποιεί για λογαριασμό των πελατών της μεταφορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους φορείς στους οποίους δεν έχει άμεσο έλεγχο. Η Wine Plus δεν φέρει καμία ευθύνη για ατυχήματα, τραυματισμούς, καταστροφές, απώλειες, καθυστερήσεις που οφείλονται στις εταιρείες ή τα πρόσωπα που εκτελούν υπηρεσίες για λογαριασμό της. Απώλειες, καθυστερήσεις ή επιπλέον δαπάνες που οφείλονται σε ασθένεια, απεργίες, καιρικές συνθήκες ή φυσικές καταστροφές βαρύνουν τους ταξιδιώτες. Λεπτομέρειες του προγράμματος όπως ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας μουσείων, αξιοθέατων, οινοποιείων και λοιπών επισκέψιμων σημείων βασίζονται στις πληροφορίες κατά τον σχεδιασμό της εκδρομής. Η Wine Plus δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αυθαίρετες αλλαγές και διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή ή και ακύρωση λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων ή λόγω μη συμπληρώσεως του απαραιτήτου αριθμού συμμετεχόντων. Η Wine Plus δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν κλοπές, φθορά ή απώλεια αποσκευών, ταξιδιωτικών εγγράφων, χρημάτων και τιμαλφών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
•    Ακύρωση συμμετοχής από 10 μέχρι και 3 ημέρες πριν την έναρξη του ταξιδιού: πλήρης παρακράτηση της προκαταβολής.
•    Ακύρωση συμμετοχής από 3 ημέρες πριν και μέχρι την έναρξη του ταξιδιού: πλήρης παρακράτηση όλου του ποσού.
•    Κάθε συνεννόηση για συμμετοχή είναι έγκυρη μόνον όταν συνοδεύεται από καταβολή της προκαταβολής ή της εξόφλησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες  ημερομηνίες.

ΑΛΛΑ Οινικές περιηγήσεις
Η Wine Plus μας προτείνει έναν υπέροχο ανοιξιάτικο περίπατο. Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη με βόρεια κατεύθυνση και ...