Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
Hotel Nikopolis Thessaloniki
Αφιερώνουμε το επόμενο δείπνο μας στο φθινόπωρο -που πολύ αγαπάμε- και στις γεύσεις του.
Ο Executive Chef του Hotel Nikopolis Thessaloniki Στέφανος Σταμίδης
δημιουργεί ένα υπέροχα αισθαντικό μενού
βασισμένο στα υλικά που αυτή την όμορφη εποχή αφθονούν,
δηλαδή στην κολοκύθα, τα μανιτάρια, τα φρούτα: αχλάδια, μήλα ρόδια και τους ξηρούς καρπούς: κάστανα, φουντούκια…
Εκλεκτά, προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα
θα συνοδεύσουν τα πιάτα.
Μενού
Ceviche μανιταριών με σπιτική bresaola /
αφρός γλυκοπατάτας με πράσο / τρούφα / πράσινο μήλο
Επιλέξτε ανάμεσα στα κρασιά:
Βιδιανό 2018, Oenops
Ασύρτικο 2017, Akrathos
Emphasis Chardonnay 2017, Κτήμα Παυλίδη
Ραβιόλια με ψητή κολοκύθα και καπνιστή πανσέτα /
crumbl με φασκόμηλο και φουντούκι
Επιλέξτε ανάμεσα στα κρασιά:
Ορεινός Ήλιος 2018, Semeli Estate (Αγιωργίτικο)
Κτήμα Βογιατζή ροζέ 2018 (Ξινόμαυρο, Τσαπουρνάκος)
Dio Filoi Ξινόμαυρο 2018 (Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο)
Δαμάσκιος Οίνος ροζέ 2018, Οινοποιείο Δαμάσκιος (CS, Syrah)
Υψιπύλη 2018, Limnos wines (Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Λημνιό)
Φεγγίτες ροζέ 2017, Κτήμα Οινογένεσις (CS, Grenache Rouge)
Σιγοψημένο αρνάκι/
ταμπουλέ κουνουπίδι με φακές beluga / ρόδι και ταχίνι
Επιλέξτε ανάμεσα στα κρασιά:
Λημνιώνα 2017, Κτήμα Ζαφειράκη
Ξινόμαυρο 2015, Κτήμα Αρβανιτίδη
Γλυκό φθινοπωρινό δάσος / κάστανο / αχλάδι /
λευκή σοκολάτα/ εσπεριδοειδή
....................................................................................................................................................
Το μενού επιμελήθηκε και ετοίμασε o Executive Chef του Hotel Nikopolis Thessaloniki Στέφανος Σταμίδης
Ώρα προσέλευσης: 20.45 - 21.00
Ώρα έναρξης: 21.00
Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο: 45€
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το Hotel Nikopolis Thessaloniki, τηλ. 2310 401092 12:00 – 24:00