ENG

5th ROSE GRAND TASTING @THESSALONIKI 2024

A A

#rosegrandtasting2024 #rgt2024

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Η καταπληκτική ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων είναι η μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες, καταναλωτές και επαγγελματίες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Wine Plus και γέμισαν τις ευάερες και ευήλιες αίθουσες του ξενοδοχείου Makedonia Palace. Σε συντριπτικό ποσοστό, νεαροί και νεαρές με χαμόγελα που αντανακλούσαν στο χρωματικό, αρωματικό και γευστικό προφίλ των κρασιών που είχαν στο ποτήρι τους.

Ανταποκρινόμενοι στο προφίλ της εκδήλωσης, σέρβιραν μόνοι τους τα 123 ροζέ κρασιά από τα 90 ελληνικά και ξένα οινοποιεία που συμμετείχαν, ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση (δείτε τη λίστα), διαβάζοντας συγχρόνως τις λεπτομερείς περιγραφές για το καθένα, κρατώντας σημειώσεις στο WP wine notebook, ανατρέχοντας για… βοήθεια στον Wine Plus Guide 2024 «Κρασί και γαστρονομία από το Α έως το Ω».

Δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε μία αίθουσα, ροζέ κρασιά-εκπροσώπους των κυριότερων ποικιλιών αμπέλου, ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων, αρκετές ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του ευρωπαϊκού αμπελώνα.

Εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία και το εύρος των διαφορετικών στυλ. Σχολίασαν τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των ελληνικών ροζέ κρασιών. Τη φρεσκάδα και το ευχάριστα χαμηλό pH των ροζέ Ξινόμαυρων, το γλυκό φρούτο των Αγιωργίτικων, τον λουλουδάτο χαρακτήρα των Μοσχοφίλερων. Ανακάλυψαν τη ροζέ στόφα σπάνιων ελληνικών ποικιλιών και επιβεβαίωσαν τον ρόλο των διεθνών σταφυλιών στα δημοφιλή ροζέ προφίλ.

Πολλοί παρακολούθησαν και τα ενημερωτικά σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών. Όλοι άκουσαν τις πληροφορίες και στη συνέχεια δοκίμασαν αλλαντικά που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών & εδεσμάτων, ενώ 21 τυχεροί κέρδισαν τις ισάριθμες φιάλες magnum.

Και η 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια μοναδική εκδήλωση με ευχάριστα, δροσιστικά ροζέ κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι, απέδειξε ότι το ροζέ κρασί έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη σημερινή κοινωνία. Αποτελεί μια συνειδητή επιλογή των καταναλωτών.


Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και την υποστήριξη πληθώρας χορηγών.

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για τη διοργάνωση είναι οι: Nestlé, Acqua Panna, San Pellegrino, Κορπή, Redecoration, Μασούτης, Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.
Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, andro.gr, WPmagazine

Για τους επαγγελματίες του κρασιού και της γαστρονομίας (Horeca, bars, wine bars), δηλαδή όσους έχουν άμεση και μόνιμη επαγγελματική σχέση με την παραγωγή, την εμπορία, το σέρβις ή την επικοινωνία του κρασιού, η είσοδος είναι δωρεάν στις ζώνες 14:00 - 16:30 και 17:00 - 19:30 με προεγγραφή ή με την επίδειξη της προσωπικής επαγγελματικής τους κάρτας.

Προτείνουμε την προεγγραφή, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα, για την αποφυγή τυχόν καθυστέρησης στην είσοδο.ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 14:00 - 16:30 17:00 - 19:30
ΑΛΛΑ Παρουσιάσεις - Ημερίδες
Η Wine Plus πραγματοποίησε μια εκδήλωση/ανάσα αισιοδοξίας με δροσιστικά ροζέ κρασιά.
INFO
o ημερομηνία: Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
o τόπος: ξενοδοχείο ...
The Met Hotel, Θεσσαλονίκη
Την ταυτότητα των παραδοσιακών Κυπριακών αλλαντικών αποφάσισε να μας γνωρίσει το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της ...
H Rosé Grand Tasting @Thessaloniki έφερε όντως… την άνοιξη των ροζέ κρασιών στην πόλη! - hashtags: #rosegrandtasting #rgt