ENG

Γαστρονομικά δείπνα

A A

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
Ambrosia restaurant
Hyatt Regency Thessaloniki


Είναι πλέον φανερό και στους πιο δύσπιστους ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι εδώ και δεν αστειεύεται.
Και ναι, όλοι μας συμβάλλουμε μέσω του περίφημου ατομικού αποτυπώματος άνθρακα,
το οποίο περιλαμβάνει την ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από τις δραστηριότητές μας.
Για παράδειγμα, για τα τρόφιμα που αγοράζουμε καθημερινά, όσο πιο μακρινή είναι η τοποθεσία παραγωγής και συγκομιδής τους τόσο μεγαλύτερο είναι και το αποτύπωμα άνθρακά τους.

Η ιδέα είναι να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα του δείπνου
με το οποίο θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν.

Έτσι, ο πολυβραβευμένος executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki
Απόστολος Αλτάνης
χρησιμοποιεί προϊόντα που παράγονται σε ακτίνα < 100 μιλίων από τη Θεσσαλονίκη
για να ετοιμάσει ένα λαχταριστό μενού.

Και εμείς επιλέγουμε προσεκτικά, για συνοδούς των πιάτων,
εκλεκτά λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά
που προέρχονται από αμπελουργικές περιοχές εντός αυτής της περιμέτρου.


Menu

Λαβράκι Χαλκιδικής μαρινάτο με κρέμα καπνιστής πέστροφας Σερρών
Επιλέξτε ανάμεσα στα κρασιά:
Αιώρα λευκό 2023, Οινοποιείο Μοσχόπολις (Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Μαλαγουζιά)
Sauvignon Blanc 2023, Κτήμα Γεροβασιλείου (Π.Γ.Ε. Επανομή / SB)
Ελέφας 2021, Σκίουρος Winery (Π.Γ.Ε. Σέρρες / Ασύρτικο)


****

Ριζότο με γαρίδες Μηχανιώνας σαγανάκι & ρύζι Χαλάστρας
Επιλέξτε ανάμεσα στα κρασιά:
Barbera Rosé 2023 - Οίνος Γρηγοριάδη (Ποικιλιακός οίνος / Barbera)
Konstantara Rosé 2023 - Konstantara Wines (Π.Γ.Ε. Χαλκιδική / Cabernet Sauvignon)
Κτήμα Αλεξανδρίδη Νεγκόσκα Rosé 2022 - Κτήμα Αλεξανδρίδη (Π.Γ.Ε. Πέλλα / Νεγκόσκα)


****

Σορμπέ λεμονιού με ρετσίνα Σχολαρίου & σύκο

****

Μοσχαράκι Χολομώντα με μανέστρα Αραβησσού
άγρια μανιτάρια & κασέρι Σοχού
Επιλέξτε ανάμεσα στα κρασιά:
Merlot 2022, Boutari (Π.Γ.Ε. Μακεδονία / Merlot)
Ξινόμαυρο 2019, Κτήμα Αρβανιτίδη (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη / Ξινόμαυρο)

****

Μπεζές Θεσσαλονίκης με φρούτα του δάσους

………………………………………………………………………………………

Το μενού επιμελήθηκε και ετοίμασε ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki
Απόστολος Αλτάνης

Ώρα προσέλευσης: 20:45 - 21.00
Ώρα έναρξης: 21.00
Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο: 55€

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το εστιατόριο Ambrosia, τηλ. 2310 401295
Hyatt Regency Thessaloniki

ΑΛΛΑ Γαστρονομικά δείπνα
11/11/2025 Spices bazaar
Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025
Chan, The Met Hotel
Στο επόμενο δείπνο της Wine Plus 
υποκύπτουμε στη γοητεία των μπαχαρικών!
Ο executive chef Δημήτρης Τσανανάς
τα ...
Εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025

Στο επόμενο δείπνο μας
η μίξη γεύσεων από τη Μεσόγειο, την Ασία, τη Λατινική Αμερική 
δημιουργεί ...
Ambrosia restaurant 
Hyatt Regency Thessaloniki 
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025
Στο πρώτο δείπνο της σεζόν 
θα γνωρίσουμε τον νέο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki 
Δημήτρη ...