ENG

Επόμενη Συνάντηση

A A
Βαθύ μπλε, με μικρές σφαιρικές ρόγες και παχύ φλοιό, το Αγιωργίτικο είναι μια γοητευτική ποικιλία. Αμπελουργοί και οινοποιοί εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του. Και οι οινόφιλοι, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στην καθαρότητα και την αρμονία των χαρακτηριστικών των κρασιών του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα.

Το Αγιωργίτικο είναι η πιο ευρέως φυτεμένη ερυθρή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα. Έχει την αποκλειστικότητα στην ποικιλιακή σύνθεση του Π.Ο.Π. Νεμέα. Μάλιστα, στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας αμπελουργικών υποζωνών (cru) που θα κατοχυρωθούν νομοθετικά ως διακεκριμένης ποιότητας.

Το ποιοτικό δυναμικό του Αγιωργίτικου ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει στην καλλιέργειά του και σε άλλες περιοχές, κυρίως στην Πελοπόννησο, την Αττική, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, την Καβάλα, τη Δράμα και τη Χαλκιδική.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 θα... αφεθούμε «Στη ζάλη του Αγιωργίτικου». Θα διερευνήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στην καλλιέργεια και την οινοποίησή του στις κλασικές και τις νέες ζώνες, δοκιμάζοντας κρασιά από τη Νεμέα και άλλες αμπελουργικές περιοχές.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Βεβαίως, καθώς πλέον ζούμε στη ‘νέα κανονικότητα’ που επιβάλλει η πανδημία, έχουμε εναρμονιστεί με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την προστασία όλων και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων μας. Σε αυτό το πλαίσιο οι συναντήσεις μας θα υλοποιηθούν σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, με την τήρηση του υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου λειτουργίας που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα:
o Οι συμμετέχοντες φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση) ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).
o Ισχύει ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Καθώς, λοιπόν, πλέον στις συναντήσεις μας θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε, τα μέλη να επιβεβαιώσουν τη θέση τους μέχρι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

(Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για την υλοποίηση των σεμιναρίων της Wine Plus και των συναντήσεων του Wine Club THESSALONIKI’96)

Για να γίνετε μέλος του Wine Club επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

...........................................................................................................................................................................................................

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν 9 συναντήσεις ετησίως (Σεπτέμβριος – Μάιος, μία ανά μήνα).

Διαβάστε το πρόγραμμα 2021 - 2022.

Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 120€.
Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 25€.