ENG

Επόμενη Συνάντηση

Bubbles against troubles!

A A
Η ζήτηση για αφρώδη κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται. Παρόλο που οι ειδικοί συζητούν μια πιθανή επιβράδυνση στο εγγύς μέλλον, η παγκόσμια αγορά τους αναμένεται να έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,48% (CAGR 2024 – 2028).

Σαν αποτέλεσμα αυτής της παγκόσμιας δίψας για φυσαλίδες, σήμερα, αφρώδη κρασιά παράγονται σχεδόν παντού στον πλανήτη, από το Devonshire έως στη… Tierra del Fuego!

Σαφώς, βασίλισσα είναι η Σαμπάνια, η οποία, ωστόσο, αντιπροσωπεύει μόλις το 15% των αφρωδών κρασιών που παράγονται παγκοσμίως. Φημισμένα και δημοφιλή αφρώδη κρασιά παράγονται και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, όπως τα A.O.C. Crémant d’Alsace, Crémant de Bourgogne, Clairette de Die αφρώδη του Λίγηρα, τα Crémant της Αλσατίας και της Βουργουνδίας.

Η Ιταλία παράγει ευκολόπιοτα Prosecco, Moscato d’ Asti και πληθωρικά Franciacorta. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πολύ γνωστά από την περιοχή του Penedès στην Ισπανία.

Η ζήτηση για αφρώδη κρασιά αυξάνεται και στην Ελλάδα. Οι οινοποιοί απαντούν με αρωματικά, ευχάριστα κρασιά με φυσαλίδες και προσιτή τιμή, θέλοντας να χτίσουν μια μόνιμη σχέση με το κοινό τους.

Champagne, Prosecco, Moscato d’ Asti, Cava...
Ζίτσα, Ρόδος, Αμύνταιο, Μαντίνεια, Λήμνος... Ντεμπίνα, Αθήρι, Βιδιανό, Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο....
Παραδοσιακή μέθοδος και Cuve Close.
Αριθμοί και παγκόσμιες τάσεις στην κατανάλωση.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 20.00, στην επόμενη συνάντησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τα «Αφρώδη κρασιά», από τα σταφύλια και τις μεθόδους παραγωγής έως τους τρόπους κατανάλωσης.

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε -τυφλά όπως πάντα- ελληνικές και αλλοδαπές φυσαλίδες, αναζητώντας τα κλειδιά του συνεχώς αυξημένου ενδιαφέροντος των καταναλωτών παγκοσμίως.

Μαζί μας θα έχουμε τον Στέλλιο Μπουτάρη και τον οινολόγο Αντώνη Κιοσέογλου από το Κτήμα Κυρ Γιάννη.

Στο τέλος της συνάντησης θα κόψουμε τη βασιλόπιτά μας, η οποία θα αναδείξει τους τυχερούς της χρονιάς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

Kαθώς στις συναντήσεις μας υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη (τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τα μέλη). Παρακαλούμε, τα μέλη να επιβεβαιώσουν τη θέση τους μέχρι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

...............................................................................................................................................................................................................

Το Wine Club THESSALONIKI'96 είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα.
Συνδυάζει την εμπειρία 28 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση-εκπαίδευση.

Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν 9 συναντήσεις ετησίως (Σεπτέμβριος – Μάιος, μία ανά μήνα).

Διαβάστε το πρόγραμμα 2023 - 2024.
Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 130€.
Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 28€.