ENG

Επόμενη Συνάντηση

A A
Μαυροδάφνη: το γνωστό αρωματικό σταφύλι που καλλιεργείται στον αμπελώνα της Πάτρας και της Κεφαλλονιάς. Το αποξηραμένο δαμάσκηνο, η σταφίδα, η καραμέλα είναι ορισμένα από τα αρώματα των κρασιών της. Στη γεύση τους είναι χαρακτηριστική η χαμηλή οξύτητα και η υπόπικρη γεύση που παραπέμπει ιδανικά στη μαύρη σοκολάτα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ομώνυμου υψηλόβαθμου ερυθρού γλυκού κρασιού. Επιπλέον, η γλυκιά Μαυροδάφνη έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί παλαιώνοντας για αρκετά χρόνια και διαμορφώνοντας τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα που την ξεχωρίζει από τα άλλα ελληνικά γλυκά κρασιά.

Πάντως, αν και η γλυκιά Μαυροδάφνη είναι διάσημη εντός και εκτός Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια οι οινοποιοί μας προσφέρουν και εντυπωσιακά ξηρά κρασιά από την ποικιλία.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, στις 20.00, θα διερευνήσουμε αυτές τις ξηρές εκφράσεις της ποικιλίας.

Με θέμα «Μαυροδάφνη. Μια εκλεκτή ποικιλία αναζητά το καινούργιο της προφίλ» και όπως πάντα, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ετικετών.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2019 – 2020 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, ή για να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη συνάντηση επικοινωνήστε μαζί μας στα: 2310 888311, info@wineplus.gr.

……………………………………………………………………………………………………………………………...
Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 24η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.
Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 100€.
Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 20€.