ENG

Με τι κρασί ταιριάζει η κάθε σάλτσα;

30/09/2024

Για τη σάλτσα σαμπάνιας προτείνουμε λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και σώμα που θα αντιμετωπίσει τη λιπαρότητα της κρέμας, καθώς επίσης φρέσκια σαμπάνια ή λευκά αφρώδη.

Η σάλτσα σαφράν παρασκευάζεται με βάση αυτή της σαμπάνιας, πλην, περιέχει επιπλέον και σαφράν. Συνεπώς, ζητά πλούσια Chardonnay που έχουν περάσει λίγο καιρό στο βαρέλι.

Η μαγιονέζα, μια σάλτσα με λάδι και κρόκους αυγών, ταιριάζει με φρέσκα λευκά κρασιά.

Η ταρτάρ περιέχει επιπλέον μαϊντανό και κάππαρη. Συνοδεύεται λοιπόν από αρωματικά λευκά κρασιά, από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά ή Sauvignon Blanc για παράδειγμα.

Ιδιαίτερα αρωματικά κρασιά αναζητά και η pesto. Στραφείτε άφοβα σε Gewürztraminer, Traminer και Riesling.

Οι καστανές σάλτσες (espagnol, bordelaise, madère) είναι ιδιαίτερα πλούσιες. Αποζητούν λοιπόν, πλούσια ερυθρά κρασιά από Αγιωργίτικο, Cabernet, Merlot ή τον συνδυασμό τους.

Και η bourguignonne θέλει παλαιωμένα ερυθρά κρασιά. Στραφείτε στα Ξινόμαυρα και τα Syrah.
A A