Tα λαδερά φαγητά συνοδεύονται εξαιρετικά με λευκά κρασιά με έντονη οξύτητα που θα ελαφρύνουν τη λιπαρότητα του φαγητού.
Επίσης, αγαπούν πολύ το ροζέ κρασί. Μπορείτε, όμως να τα συνδυάσετε και με ελαφριά ερυθρά.
WP suggestions
Γεμιστές πιπεριές με ρύζι στον φούρνο + Μαντίνεια, Μαλαγουζιά
Γεμιστές ντομάτες με κιμά, σταφίδες και κουκουνάρι + ροζέ Ξινόμαυρο
Φασολάκια με φρέσκια ντομάτα και μαϊντανό + ροζέ Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Τουρλού κατσαρόλας + Ντεμπίνα
Κολοκυθοανθοί τηγανητοί + ρετσίνα
Ιμάμ + Ξινόμαυρο, Pinot Noir
Μελιτζάνες με κόκκινη σάλτσα + Λημνιό, Κοτσιφάλι
Μουσακάς ή παπουτσάκια με κιμά + Merlot, Syrah
Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι + Cabernet Sauvignon
Χουνκιάρ μπεγεντί + Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Μπάμιες γιαχνί + ροζέ ρετσίνα, ροζέ Αγιωργίτικο
Μπάμιες με κοτόπουλο + παλαιωμένο Chardonnay, Sémillon, Σαββατιανό
Ταζίν αρνιού με αρακά + φρέσκο Merlot, Αγιωργίτικο