ENG

Κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι

A A

Αναμένοντας τον θρίαμβο της άνοιξης, που θα κορυφωθεί στο τραπέζι της Λαμπρής, σας έχουμε  προτάσεις για τα κρασιά... παρτενέρ των πασχαλινών εδεσμάτων.

infographic: Wine o'clock


Οβελίας + Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Ερυθρό, αρωματικό, με μεταξένιες τανίνες θα είναι το κρασί που θα συνοδεύσει τον αμνό σας στο τραπέζι της Ανάστασης. Θέλουμε όμως να διαθέτει και μια οξύτητα που θα το ισορροπήσει, κοντράροντας το λίπος. Θα σας προτείνουμε, λοιπόν, ένα φρέσκο Ξινόμαυρο ή ένα καλό Αγιωργίτικο, που θα ορίσετε καβαλιέρο του σουβλιστού οβελία και του μαγειρευτού στη γάστρα αρνιού. Ακόμη κάποιο Cabernet Sauvignon με μαλακό σώμα.

Αρνάκι φρικασέ + Ασύρτικο, Sauvignon Blanc

Εσείς που θα κάνετε Ανάσταση στη Θράκη ή στον νότο της Πελοποννήσου, το αρνάκι θα το φάτε φρικασέ. Απολαύστε το με ένα λευκό κρασί με πλούτο και οξύτητα, ένα Ασύρτικο ή Sauvignon Blanc.

Μαγειρίτσα + Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο + ροζέ Αγιωργίτικο, Grenache, Syrah

Πλούσια, παχύρρευστη, μυρωδάτη, χορταστική συνοδεύεται τέλεια από μια εξίσου αρωματική Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο ή ένα ζωηρόχρωμο ροζέ από Αγιωργίτικο, Grenache, Syrah.

Τσουρέκια + γλυκό Μοσχάτο, αφρώδες
Αφράτα, μαστιχωτά και κίτρινα, με μαχλέπι, βανίλια, μαστίχα, γαρύφαλλο... μπορούν να σας απογειώσουν στο τέλος του γεύματος δίπλα σ’ ένα αρωματικό αφρώδες ή σε ένα μοσχάτο γλυκό.

Κόκκινα αυγά + Η2Ο!
Το τσούγκρισμά τους συμβολίζει τη δημιουργία μιας νέας ζωής. Με κρασί πάντως, μην επιχειρήσετε να τα συνδυάσετε!
Καλή Ανάσταση!