Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο καινούργιο Wine Plus Wine Quiz.
1. Στην παραγωγή ροζέ κρασιού, η παρατεταμένη εκχύλιση έχει ως αποτέλεσμα:
a) υψηλότερη αλκοόλη
b) πιο σκούρο χρώμα
c) πιο έντονο άρωμα
2. Οι ιώδεις ανταύγειες σε ένα ερυθρό κρασί είναι σημάδι:
a) ωρίμανσης
b) υψηλού αλκοολικού τίτλου
c) νεότητας
d) γευστικού πλούτου
3. Η γοητευτική και κοσμοπολίτικη Βιέννη είναι επίσης μία οινοπαραγωγική περιοχή.
a) σωστό
b) λάθος
4. Ποια είναι η πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στη Γερμανία;
a) Silvaner
b) Dornfelder
c) Muller-Thurgau
d) Riesling
5. Παια είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη λευκή ποικιλία στη Γερμανία;
a) Riesling
b) Silvaner
c) Muller-Thurgau
d) Dornfelder
6. Ποια είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία στη Γαλλία:
a) Cabernet Sauvignon
b) Chardonnay
c) Merlot
d) Pinot Noir
7. Ποια από τις παρακάτω ποικιλίες δεν είναι λευκή;
a) Βερτζαμί
b) Αηδάνι
c) Μοσχάτο Αλεξανδρείας
d) Ρομπόλα
8. Ο lot number στη συσκευασία ενός κρασιού αναφέρεται:
a) στις εξαγωγές
b) στην παρτίδα εμφιάλωσης
c) στον ποιοτικό έλεγχο
d) σε βράβευση του κρασιού
9. Το Pinotage είναι διασταύρωση μεταξύ των σταφυλιών:
a) Zinfandel και Malbec
b) Cabernet Sauvignon &Merlot
c) Petit Verdot και Cinsault
d) Cinsault και Pinot Noir
10. Όλα τα κρασιά περιέχουν σάκχαρα, ακόμη κι αυτά στα οποία η αλκοολική ζύμωση έχει ολοκληρωθεί εντελώς, οπότε χαρακτηρίζονται ως «ξηρά».
a) σωστό
b) λάθος