ENG

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
15/04/2019

Η ροζέ οινοποίηση

Προετοιμαζόμαστε για την Rosé Grand Tasting @Thessaloniki κάνοντας μια ‘επανάληψη’ στα βασικά.
Τα πρώτα στάδια της ροζέ οινοποίησης, ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
18/02/2019

Τα αρώματα του κρασιού

Τι είναι τα αρώματα του κρασιού;
Τα ερεθίσματα που μπορεί να συλλέξει η μύτη από το κρασί είναι πάρα πολλά. Για ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
03/02/2019

Ο ρόλος του δρύινου βαρελιού στη ζωή του κρασιού

Ο κύριος ρόλος του βαρελιού είναι διπλός:
- «δίνει» στο κρασί αρώματα και γευστικά χαρακτηριστικά του ξύλου ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
14/01/2019

Το κλάδεμα του αμπελιού

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξεκινά και η πρώτη -για τη νέα χρόνια- και πολύ σημαντική εργασία στα αμπέλια, το χειμερινό ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
19/11/2018

Wine Plus Wine Quiz - Νοε. 2018

Απαντήστε σωστά στις ερωτήσεις του WP Wine Quiz και διεκδικήστε φιάλες κρασιών!
Στείλτε τις απαντήσεις σας στα info@wineplus.gr, ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
06/10/2018

Wine Plus Wine Quiz - Οκτ. 2018

Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο καινούργιο Wine Plus Wine Quiz 2.
Εάν απαντήσετε σωστά σε λιγότερες από 5 ερωτήσεις, ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
17/09/2018

Ποιοι είναι οι εχθροί του αμπελιού;

Έντομα και ζώα μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα σε αμπελώνες. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές οικογένειες ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
09/09/2018

Wine Plus Wine Quiz

Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο Wine Plus Wine Quiz.
Για να τσεκάρετε το σκορ σας, κοιτάξτε στο κάτω μέρος της σελίδας ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
25/08/2018

Πότε επιστρέφω τη φιάλη στο εστιατόριο;

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην οινολογική έρευνα αλλά και η εφαρμογή των συμπερασμάτων ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
11/06/2018

Ο βιολογικός κύκλος του αμπελιού

της χημικού Μαίρης Λαλίκου
Με τον όρο «βιολογικός κύκλος» περιγράφονται τα στάδια από τα οποία περνά το αμπέλι ...

Τι - που - πως
Μαθαίνω το κρασί
20/05/2018

Μεταλλικότητα


Τα τελευταία χρόνια συναντάμε αρκετά συχνά σε σημειώσεις γευστικής δοκιμής, που αφορούν κυρίως στα λευκά κρασιά, ...