ENG

Wine Plus Wine Quiz

A A

Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο Wine Plus Wine Quiz.

Για να τσεκάρετε το σκορ σας, κοιτάξτε στο κάτω μέρος της σελίδας για τις απαντήσεις.

1. Τι είναι η φυλλοξήρα;
a) μύκητας που προσβάλει το σταφύλι
b) έντομο που προσβάλει το αμπέλι
c) γαλλική ποικιλία σταφυλιού
d) κανένα από τα παραπάνω

2. Για ποιο σταφύλι είναι περισσότερο γνωστή η Αργεντινή;
a) Tempranillo
b) Cabernet Sauvignon
c) Malbec
d) Tannat

3. Ποιο από τα ακόλουθα ισχύει για τις τανίνες;
a) προέρχονται από τον χυμό των σταφυλιών
b) οι τανίνες στο κρασί γίνονται πιο απαλές με την πάροδο του χρόνου χάρη στον πολυμερισμό
c) το Pinot Noir είναι μία από τις πιο τανικές ποικιλίες σταφυλιών
d) οι τανίνες βρίσκονται αποκλειστικά στα σταφύλια και δεν υπάρχουν σε άλλα φυτά

4. Πως χαρακτηρίζουμε ένα κρασί με υψηλή συγκέντρωση ελεύθερων θειωδών ενώσεων;
a) έχει αναγωγικές οσμές
b) φυσικό
c) έχει φελλό
d) καμένο

5. Σε ποια χώρα παράγεται το κρασί Chateau Kefraya;
a) Γαλλία
b) Λίβανος
c) Ελλάδα
d) Κίνα

6. Όταν ένα κρασί μυρίζει σαν sherry, χωρίς όμως να είναι sherry, τότε μάλλον είναι:
a) υπερθειωμένο
b) φελλωμένο
c) κολλαρισμένο
d) οξειδωμένο

7. Ποια ποικιλία έχει περισσότερες ανθοκυάνες;
a) Αγιωργίτικο
b) Syrah
c) Ροδίτης
d) Ξινόμαυρο

8. Limousin, Allier, Tronçais, Vosges, Never. Είναι:
a) Γαλλικές ποικιλίες ερυθρών σταφυλιών
b) Περιοχές ΠΟΠ του Καναδά
c) Δάση οξιάς στη Γαλλία
d) ΠΟΠ του Valais της Ελβετίας

9. Το Παμίδι είναι μια ευρέως καλλιεργούμενη ποικιλία στη:
a) Δανία
b) Ουρουγουάη
c) Βουλγαρία
d) Γεωργία

10. Μία ψιλόλιγνη φιάλη flute είναι πιο πιθανό να περιέχει:
a) Αλσατικό Gewürztraminer
b) Bordeaux
c) Νάουσα
d) Βουργουνδία


Απαντήσεις
1b, 2c, 3b, 4a, 5b, 6d, 7b, 8c, 9c, 10a