Έκταση αμπελώνων: 29.395 ha = 4% του γαλλικού αμπελώνα
Μέση έκταση αμπελώνων/οινοποιείο: 6,51 ha
Παραγωγή κρασιού: 1,41 εκ. hl =188 εκ. φιάλες*
Λευκά κρασιά: 59% Ροζέ + ερυθρά: 30% Crémant de Bourgogne (αφρώδη): 11 %
Η Βουργουνδία παράγει: 8,6% της συνολικής παραγωγής των γαλλικών A.O.C. (Π.Ο.Π.)
4,1% του παραγωγής κρασιού στη Γαλλία
0,6% της συνολικής παραγωγής κρασιού παγκοσμίως
Εξαγωγές: 1 στις 2 φιάλες πωλείται εκτός χώρας
Αμπελουργικές περιοχές
o Chablis & Grand Auxerrois
o Châtillonnais
o Côte d'Or: με δύο υποπεριοχές
o Côte de Nuits
o Côte de Beaune
o Côte Chalonnaise
o Mâconnais
Ονομασίες Προέλευσης
o 84 A.O.C. (Π.Ο.Π.) = 23 % γαλλικών A.O.C.
o 33 Grands crus
o 44 Villages et 1er crus
o 7 Appellations Régionales (από την ευρύτερη περιοχή: Bourgogne, Mâcon, Bourgogne Aligoté, Crémant de Bourgogne, Coteaux Bourguignons, Bourgogne Passe-tout-grains, Bourgogne Mousseux)
Έκταση αμπελώνων στις σημαντικότερες A.O.C.
o Côte de Nuits: 6 %
o Côte de Beaune: 13 %
o Chablis και Grand Auxerrois: 20 %
o A.O.C. Régionales: 48 %
o Côte Chalonnaise: 6 %
o Villages du Maconnais: 7 %
Παραγωγή κρασιού στις σημαντικότερες A.O.C.
o Côte de Nuits: 5 %
o Côte de Beaune: 11 %
o Chablis και Grand Auxerrois:18 %
o A.O.C. Régionales: 53 %
o Côte Chalonnaise: 5 %
o Villages du Maconnais: 8 %
Ποικιλίες:
o Chardonnay: 50 %
o Pinot Noir: 41%
o Aligoté: 6 %
o Gamay, Sauvignon Blanc κλπ.: 3 % …