Τσεκάρετε τις οινικές σας γνώσεις στο καινούργιο Wine Plus Wine Quiz.
1. Ποια είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αμπελουργική ζώνη της Γερμανίας;
a) Mosel
b) Franken
c) Rheingau
d) Berlin
2. Ποια είναι η περισσότερο ευρέως καλλιεργούμενη ποικιλία παγκοσμίως;
a) Chardonnay
b) Ugni Blanc
c) Cabernet Sauvignon
d) Airén
3. Τα 'δάκρυα' στα τοιχώματα του ποτηριού σας υποδεικνύουν ότι το κρασί:
a) Σερβίρεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία
b) Έχει πολλές τανίνες
c) Έχει υψηλή ποιότητα
d) Έχει υψηλό αλκοολικό τίτλο και πλούσιο σώμα
4. Τα ερυθρά ελληνικά κρασιά με την ένδειξη "reserve" έχουν παλαιώσει τουλάχιστον:
a) 6 μήνες
b) 1 χρόνο
c) 2 χρόνια
d) 3 χρόνια
5. Το οινοποιείο Opus One στην Καλιφόρνια είναι μια συνεργασία μεταξύ:
a) Miguel Torres και Randall Grahm
b) Mondavi και Baron Philippe de Rothschild
c) Julio Iglesias και Orville Magoon
d) Josh Jensen και John Paul Francois
6. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος κατά κεφαλή εισαγωγέας παγκοσμίως.
a) Σωστό
b) Λάθος
7. Η Αρμενία είναι μια χώρα με μακρόχρονη αμπελοοινική παράδοση.
a) Σωστό
b) Λάθος
8. Οι όροι Hors d'Age και Napoleon χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του κονιάκ:
a) V.S.
b) V.S.O.P.
c) X.O.
9. Ποιο είναι το κρασί με τη μαγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλδεΰδη, παγκοσμίως;
a) Port
b) Tokaji
c) Sancerre
d) Sherry
10. Σε ποια αρωματική ένωση οφείλεται το άρωμα τριαντάφυλλου στο κρασί;
a) Γερανιόλη
b) Λακτόνη
c) Θείο
d) Πυραζίνες
Απαντήσεις
1b, 2d, 3d, 4c, 5b, 6b, 7a, 8c, 9d, 10a
6: Ο μεγαλύτερος κατά κεφαλή εισαγωγέας παγκοσμίως είναι το Βέλγιο
7: Το αρχαιότερο πιεστήριο στην Αρμενία χρονολογείται από το 6.000 π.Χ.