ENG

Ξέρετε τι είναι η skin contact;

16/05/2020

Για την παραγωγή λευκών κρασιών, σε γενικές γραμμές, επιδιώκεται ο διαχωρισμός των φλοιών από τον χυμό. Κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν είναι επιθυμητή η εκχύλιση φαινολών, δηλαδή των χρωστικών ουσιών του κρασιού από αυτούς, αλλά επίσης για να αποφεύγεται η εκχύλιση και διαφόρων άλλων ενώσεων από τους φλοιούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση μη επιθυμητών, που θα κάνουν το κρασί τραχύ, πικρό κ.ά.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρωματικά και γευστικά στοιχεία που βρίσκονται κάτω από τον φλοιό και ελευθερώνονται στον σταφυλοχυμό μετά από μια, σχετικά σύντομη, επαφή με το φλοιό (skin contact).

Η επαφή αυτή γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες διασφαλίζουν, σε μεγάλο βαθμό, την αποφυγή ανάπτυξης και μη επιθυμητών αρωμάτων.
A A