Ξέρετε τι ονομάζουμε απολάσπωση, πως επιτυγχάνεται και σε τι αποσκοπεί;
06/06/2020
Η απολάσπωση είναι η διαδικασία διαύγασης του γλεύκους, η οποία επιτυγχάνεται με ψύξη και κατακάθιση όλων των σωματιδίων που βρίσκονται σε αιώρηση σ’ αυτό.
Γίνεται πάντα πριν από την αλκοολική ζύμωση.
Η διάρκειά της είναι από 12 έως 14 ώρες, ανάλογα με το ποσοστό λασπών.
Τα κρασιά που προέρχονται από απολασπωμένα γλεύκη έχουν καθαρότερο άρωμα. Το χρώμα τους είναι πιο σταθερό και λιγότερο ευαίσθητο στις οξειδώσεις.
A
A