Με τι κρασί ταιριάζει η κάθε σάλτσα;
30/09/2024
Για τη σάλτσα σαμπάνιας προτείνουμε λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και σώμα που θα αντιμετωπίσει τη λιπαρότητα της κρέμας, καθώς επίσης φρέσκια σαμπάνια ή λευκά αφρώδη.
Η σάλτσα σαφράν παρασκευάζεται με βάση αυτή της σαμπάνιας, πλην, περιέχει επιπλέον και σαφράν. Συνεπώς, ζητά πλούσια Chardonnay που έχουν περάσει λίγο καιρό στο βαρέλι.
Η μαγιονέζα, μια σάλτσα με λάδι και κρόκους αυγών, ταιριάζει με φρέσκα λευκά κρασιά.
Η ταρτάρ περιέχει επιπλέον μαϊντανό και κάππαρη. Συνοδεύεται λοιπόν από αρωματικά λευκά κρασιά, από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά ή Sauvignon Blanc για παράδειγμα.
Ιδιαίτερα αρωματικά κρασιά αναζητά και η pesto. Στραφείτε άφοβα σε Gewürztraminer, Traminer και Riesling.
Οι καστανές σάλτσες (espagnol, bordelaise, madère) είναι ιδιαίτερα πλούσιες. Αποζητούν λοιπόν, πλούσια ερυθρά κρασιά από Αγιωργίτικο, Cabernet, Merlot ή τον συνδυασμό τους.
Και η bourguignonne θέλει παλαιωμένα ερυθρά κρασιά. Στραφείτε στα Ξινόμαυρα και τα Syrah.
A
A