Με τι κρασί ταιριάζει η κάθε σάλτσα;
    
 
    
   
       
   
           
               
                       
                       30/09/2024
                   
                       Για τη σάλτσα σαμπάνιας προτείνουμε λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και σώμα που θα αντιμετωπίσει τη λιπαρότητα της κρέμας, καθώς επίσης φρέσκια σαμπάνια ή λευκά αφρώδη. 
Η σάλτσα σαφράν παρασκευάζεται με βάση αυτή της σαμπάνιας, πλην, περιέχει επιπλέον και σαφράν. Συνεπώς, ζητά πλούσια Chardonnay που έχουν περάσει λίγο καιρό στο βαρέλι. 
Η μαγιονέζα, μια σάλτσα με λάδι και κρόκους αυγών, ταιριάζει με φρέσκα λευκά κρασιά.
Η ταρτάρ περιέχει επιπλέον μαϊντανό και κάππαρη. Συνοδεύεται λοιπόν από αρωματικά λευκά κρασιά, από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά ή Sauvignon Blanc για παράδειγμα. 
Ιδιαίτερα αρωματικά κρασιά αναζητά και η pesto. Στραφείτε άφοβα σε Gewürztraminer, Traminer και Riesling. 
Οι καστανές σάλτσες (espagnol, bordelaise, madère) είναι ιδιαίτερα πλούσιες. Αποζητούν λοιπόν, πλούσια ερυθρά κρασιά από Αγιωργίτικο, Cabernet, Merlot ή τον συνδυασμό τους.
Και η bourguignonne θέλει παλαιωμένα ερυθρά κρασιά. Στραφείτε στα Ξινόμαυρα και τα Syrah.
                 
                           
                       A
                       A