ENG

Wine Plus guide 2025 – 20 ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες αμπέλου

Το Wine Plus magazine είναι ένα free press υψηλής αισθητικής που ασχολείται με το κρασί, τη γαστρονομία, τα spirits,
τις οινογαστρονομικές περιηγήσεις.

Κυκλοφορεί από το 2003 και διανέμεται ευρέως, πάντα δωρεάν, από επιλεγμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα: κάβες, deli, café-bar, εστιατόρια, ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία κλπ. καθώς και με κατ΄ οίκον αποστολή σε επιλεγμένους παραλήπτες.

Από το 2016 παράλληλα με το Wine  Plus magazine κυκλοφορούν οι Wine Plus guides. Ειδικές εκδόσεις που καταγράφουν τον Ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του ακολουθώντας την πρακτική των σύγχρονων οδηγών οινοτουρισμού.


Wine Plus guide 2025 – 20 ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες αμπέλου

Αγαπητές αναγνώστριες, αγαπητοί αναγνώστες,

Η Ελλάδα, αν και μικρή οινοπαραγωγική χώρα, έχει έναν από τους ‘πλουσιότερους’ αμπελώνες του κόσμου και καλλιεργεί στα εδάφη του έναν μοναδικό θησαυρό.

Τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που είναι υπεύθυνες για τη μοναδικότητα
και τον πλουραλισμό προτάσεων των ελληνικών κρασιών.  

Οι ελληνικές ποικιλίες αμπέλου είναι εκατοντάδες.
Στα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ιστορικών και φιλόσοφων αναφέρονται περισσότερες από 90.
Στον Εθνικό Κατάλογο περιλαμβάνονται περίπου 250 ονόματα και συνώνυμα ελληνικών ποικιλιών αμπέλου, ενώ στις αμπελογραφικές συλλογές της χώρας, μαζί με τα συνώνυμα, τους τύπους, τις παραλλαγές ή τους πιθανούς κλώνους, φιλοξενούνται περισσότερες από 550!

Δίπλα στις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, εδώ και δεκαετίες, καλλιεργούνται οι κοσμοπολίτικες. Βρίσκοντας ιδανικές συνθήκες εγκλιματίστηκαν στους αμπελώνες της χώρας δίνοντας μόνες τους ή σε χαρμάνια με τις γηγενείς, συναρπαστικά κρασιά.  

Στον Wine Plus guide που ξεφυλλίζετε περιγράφουμε 20 ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου.
Λευκές, ερυθρωπές και ερυθρές.

Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο λευκό, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Σαββατιανό
Μοσχοφίλερο, Ροδίτης
Αγιωργίτικο, Λημνιώνα, Λιάτικο, Μαυροδάφνη, Ξινόμαυρο

Αλλά και:

Chardonnay, Sauvignon Blanc
Gewürztraminer
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τις ίδιες και τα κρασιά τους.

Καλή ανάγνωση!
Μαρία Νέτσικα

Ξεφυλλίστε τον οδηγό online και σε λίγες ημέρες αναζητήστε τον σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σημεία διανομής: Αναζητήστε το έντυπο Wine Plus magazine και τους Wine Plus guides, δωρεάν, σε επιλεγμένα σημεία διανομής στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την υπόλοιπη επικράτεια.
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Γραφτείτε συνδρομητές πληρώνοντας μόνο τα ταχυδρομικά τέλη









6 TEYXH
30€
12 ΤΕΥΧΗ
60€
Ταχυδρομική επιταγή στην Wine Plus Καρυωτακη 5, 54645 Θεσσαλονίνκη