ENG

Η δημοφιλής Μαλαγουζιά

A A

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στη Μαλαγουζιά, τη ‘σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων΄, όπως την αποκαλεί στο ομώνυμο βιβλίο της η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού Σταυρούλα Κουράκου.

Καταγράφω την πορεία της διάδοσης του σταφυλιού, όπως τη θυμάται ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και η Ρωξάνη Μάτσα.
Ακόμη, το οργανοληπτικό προφίλ που αρέσει και η θέση στο τραπέζι.

Κλείνοντας, σηκώνω το ποτήρι μου, και πίνω στην υγειά σας μια φινετσάτη Μαλαγουζιά. Με σατινένια δομή, βοτανικές νότες και μαλακιά γεύση που μοσχοβολά μέλι, κολακεύει τον ουρανίσκο και δίνει το έναυσμα για έναν χαρούμενο χορό πεταλούδων πάνω στη γλώσσα.
Καλή μας εβδομάδα.

Μαρία Νέτσικα