ENG

3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Διάφορες διεθνείς ποικιλίες (μέρος 1ο)

A A

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ από διάφορες διεθνείς ποικιλίες (εκτός από Syrah για τα οποία έχουμε ήδη γράψει).

Côtes de Roses 2021 - Gérard Bertrand
Σοβαρότατο ροζέ από τις ερυθρές ποικιλίες του γαλλικού νότου:  Grenache Rouge 33%, Syrah 33%, Cinsault 33%. Ισορροπημένο, απαλό και γεμάτο με νότες λευκόσαρκων ροδάκινων και νυχτολούλουδου, γοητεύει το στόμα με κρεμώδη αίσθηση. (A.O.C. Languedoc)

Domaine Masson Rosé 2021
Κι ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ, στην απόχρωση του λευκόσαρκου ροδάκινου. Χαρμάνι Grenache Rouge, Syrah, Cinsault και Rolle από την Προβηγκία, που προτάσσει την εκφραστική λουλουδάτη μύτη και τη φρεσκάδα. Ελαφρύ και εύθραυστο, διαθέτει φινετσάτη παρουσία και πολύ καλή επίγευση. (A.O.C. Coteaux Varois en Provence)

Viña Esmeralda Rosé 2021 - Familia Torres
Το Grenache Rouge (Garnacha Tinta) έχει αποδείξει ότι είναι η απόλυτη ποικιλία για ροζέ, και το κρασί της οικογένειας Torres προσφέρει ντροπαλή μύτη ξινών φρούτων και ευχάριστη ισορροπία. (D.O. Catalunya)  

Mountcloud 2021 - Navitas Winery
H νεοσύστατη  οινοποιία Navitas χρησιμοποιεί 100% Grenache Rouge από έναν αμπελώνα 20 ετών στην Πιερία, για να δημιουργήσει αυτό το τραγανό ροζέ. Με παλ χρώμα και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα, διαθέτει ακόμη, όγκο, κρεμώδες νεύρο και ντελικάτα αποξηραμένη επίγευση. (Π.Γ.Ε. Πιερία)

Domaine Costa Lazaridi Rosé 2021 - Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Με νέα ποικιλιακή σύνθεση αυτό το Δραμινό ροζέ (Merlot 60%, Αγιωργίτικο 20%, Grenache 20%.) Ένα εξαιρετικό ανοιχτό σομόν κρασί που εκμεταλλεύεται όλα τα χαρακτηριστικά των γαλλικών ποικιλιών και τον συνδυασμό τους με το Αγιωργίτικο, κερδίζοντας σε πολυπλοκότητα. Ώριμη μύτη και εξίσου ζωντανό στόμα. Με άρωμα ένα ποτ-πουρί λουλουδιών, ζουμερών εσπεριδοειδών και πιπεράτες νότες, γευστική ένταση, όγκο και ατελείωτο μάκρος. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Κίσσα Rosé Κλέφτρα 2021 - Κτήμα Κοκοτού
Το Κτήμα Κοκοτού από τη Σταμάτα Αττικής μας προτείνει ένα ροζέ χαρμάνι Merlot & CS (70% & 30%) με ελκυστικό όνομα. Απαλό ροζ χρώμα και ανοικτή μύτη με μαρμελάδα φράουλα, κίτρινα καλοκαιρινά φρούτα και αποξηραμένα λουλούδια. (Π.Γ.Ε. Αττική)

Ροζέ Πολυποικιλιακός 2021 - Κτήμα Χατζημιχάλη
Καλοφτιαγμένο, δροσιστικό ροζέ από συνοινοποίηση  ερυθρών και λευκών ποικιλιών:  Merlot, Ροδίτης, Sauvignon Blanc που καλλιεργούνται στο κτήμα της Αταλάντης. Το άρωμα θυμίζει κεράσι και μια μικρή ανάσα φλούδας καραμέλας. Φρέσκο και χυμώδες με μαλακιά, δροσιστική γεύση. (Π.Γ.Ε. Οπούντια Λοκρίδα)

Τσαπουρνάκος ροζέ 2021 - Κτήμα Βογιατζή
Ο Τσαπουρνάκος, ένας κλώνος του Cabernet Franc, δίνει ένα ελκυστικό ροζέ που γεμίζει το ποτήρι με αρώματα ώριμης φράουλας, βατόμουρου αλλά και βοτάνων. Γεύση μαλακιά, στρόγγυλη, αλλά συγχρόνως με ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας. (Π.Γ.Ε. Βελβεντός)

Δαμάσκιος οίνος Ροζέ 2021 - Οινοποιείο Δαμάσκιος
Ροζέ με ορεκτικό χρώμα και απολαυστική αρωματική παλέτα που αποκαλύπτει ξερό φραγκοστάφυλο, πετροκέρασο και βύσσινο. Το στόμα διαθέτει φινέτσα και νεύρο. Πλούσια δομή, δύναμη και παιχνιδιάρα οξύτητα. Cabernet Sauvignon 50% και Syrah 50% από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης. (Ποικιλιακός οίνος)

Ροζέ 2021 - Κτήμα Λειβαδιώτη
Σταφύλια Merlot και Cabernet Sauvignon από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Μαραθούσα της Χαλκιδικής επιστρατεύτηκαν για τη δημιουργία ενός ροζέ, όλο φρεσκάδα και νοστιμιά. Ζωηρόχρωμο, προσφέρει ωραίο μάκρος και ζωντάνια, μέτριο σώμα και άρωμα φραγκοστάφυλου, καραμέλας αλλά και καρπουζιού. (Π.Γ.Ε. Χαλκιδική)

Αμπελήσιους Ροζέ Ημίγλυκος 2021 - Αφοί Γεωργιάδη
Grenache Rouge 50%, Syrah 20%, Ροδίτης Αλεπού 30% από την Εύβοια. Ένταση και φρεσκάδα γι’ αυτό το παιχνιδιάρικο ημίγλυκο ροζέ που είναι γεμάτο πικάντικα αρώματα, λεμονάτη ζωντάνια και ελαφράδα. Ελκυστικό και ρόδινο. (Π.Γ.Ε. Εύβοια)