ENG

5 Ελληνικά αφρώδη... για κάθε μέρα

A A

Amalia Brut
Κτήμα Τσέλεπου
Π.Ο.Π. Μαντίνεια
/ 16.20€
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο 100%
Αμπελώνας: Περπατιάρα, Τεγέα Αρκαδίας
Οινοποίηση:  παραδοσιακή μέθοδος, 9μηνη παραμονή με τις οινολάσπες μέσα στη φιάλη
Δημοφιλές και απολαυστικό αφρώδες από τον Έλληνα μετρ των φυσαλίδων, Γιάννη Τσέλεπο. Γοητευτικό και φινετσάτο, με σπινθηροβόλα όψη και παιχνιδιάρες φυσαλίδες, ευωδιάζει τριαντάφυλλα, μέλι και ξηρούς καρπούς. Στο στόμα είναι ζωηρό, με γαργαλιστικές φυσαλίδες και brut τελείωμα.

Cair Brut
Π.Ο.Π. Ρόδος / 12.50€
Ποικιλιακή σύνθεση
: Αθήρι 100%
Αμπελώνας: Χαρακάκι, Κιμυσάλα, Ρόδος
Οινοποίηση:  παραδοσιακή μέθοδος
Η διαχρονικά δημοφιλής ετικέτα της Cair είναι ένα δροσιστικό αφρώδες από Αθήρι που καλλιεργείται στους ορεινούς αμπελώνες του νησιού (500 – 550μ.). Ιδιαίτερα ευχάριστο και ευκολόπιοτο με λεπτές οσμές φρούτων, λουλουδιών, ζυμαριού να γαργαλούν τα ρουθούνια.

Παράγκα sparkling
Κυρ - Γιάννη
10.00€
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο, Μοσχάτο λευκό, Chardonnay
Αμπελώνας: Άγιος Παντελεήμονας, Αμύνταιο
Οινοποίηση: method Charmat (Cuve Close)
Παιχνιδιάρικο, ιδιαίτερα ευχάριστο και ευκολόπιοτο αφρώδες. Δροσιστικό, με ωραίο ώριμο φρούτο και φρεσκοκομμένα λουλούδια στη μύτη. Με παιχνιδιάρικη γεύση, φρεσκάδα και διακριτική γλυκύτητα στην επίγευση.

Artisti
Οινοποιείο Γεώργιου Λαφαζάνη
8.00€
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχάτο λευκό 100%
Αμπελώνας: Αχλαδιάς, Νεμέα
Οινοποίηση: method Charmat (Cuve Close)
Μαλακό, ευκολόπιοτο ημιαφρώδες & ημίγλυκο Μοσχάτο. Η μύτη, με εκφραστικό τροπικό φρούτο και αρώματα λουίζας/μέντας είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Και στο στόμα, φρεσκάδα και ελαφρύ σώμα που συνδυάζει τραγανή γεύση με γλυκό τελείωμα, δημιουργούν ένα υπέροχο σύνολο.

Aprilis
Κτήμα Θεόπετρα
Π.Γ.Ε. Μετέωρα
/ 10.00€
Ποικιλιακή σύνθεση: Λημνιώνα, Ξινόμαυρο
Αμπελώνας: Μετέωρα
Οινοποίηση: method Charmat (Cuve Close)
Καινούργιο αφρώδες από το οινοποιείο στη σκιά των Μετεώρων και το σπάνιο χαρμάνι Λημνιώνα + Ξινόμαυρο. Με ορεκτικό παλ χρώμα και εκφραστικό άρωμα που αποκαλύπτει ώριμη φράουλα, βατόμουρο και νότες λευκού πιπεριού. Το στόμα διαθέτει φινέτσα και νεύρο, παρά τα λίγα γραμμάρια σακχάρων. Και η ζωηρή οξύτητα συμβάλλει στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο. Οινοποίηση: method Charmat (Cuve Close).