ENG

Lexis Gris 2019, Αμπελώνες Ζαχαριά

A A

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: LEXIS GRIS
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ: ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑ
Εσοδεία: 2019
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος
Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο 100%
Αμπελώνες: Μαντίνεια
Οινοποίηση: 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες (sur lie)
Ενδεικτική τιμή λιανικής: 11.80€

Το Μοσχοφίλερο είναι ένα από τα πιο αρωματικά σταφύλια της Ελλάδας. Το έντονο, εύκολα αναγνωρίσιμο άρωμά του, στην πιο καθαρή του έκφραση θυμίζει πράσινο μήλο, lime, τριαντάφυλλο, ενώ στα πιο πολύπλοκα κρασιά μπορεί να πλαισιωθεί από αρώματα μέντας και λεμονιού. Όλα τα παραπάνω εκφράζουν τον χαρακτήρα των λευκών ξηρών κρασιών της Μαντινείας. Γεμάτα φρεσκάδα, με μύτη που θυμίζει ροδοπέταλα και με ωραιότατη οξύτητα, από το 1971 φέρουν την ένδειξη Π.Ο.Π.

Πρέπει, πάντως, να έχουμε υπόψη μας πως -παρότι τα περισσότερα κρασιά που παράγονται απ’ αυτό είναι λευκά- το Μοσχοφίλερο είναι ένα σταφύλι με κοκκινωπή φλούδα. Τα τελευταία χρόνια οι οινοποιοί της περιοχής αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν και αυτό το χαρακτηριστικό του. Ανταποκρινόμενοι στη ραγδαία άνοδο των πωλήσεων των ροζέ κρασιών που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως, μας προτείνουν και ανοιχτόχρωμα, ντελικάτα ροζέ από Μοσχοφίλερο.

Ένα ανοιχτόχρωμο και ντελικάτο ρόζε από Μοσχοφίλερο είναι και το καινούργιο κρασί των Αμπελώνων Ζαχαριά* από τη σειρά Lexis.

Για την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά από την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, ζυμώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το φρέσκο κρασί παραμένει με τις οινολάσπες για έξι μήνες.

Το Lexis Gris 2019 στο ποτήρι εμφανίζεται με λαμπερό ροδακινί χρώμα που θα σας κλέψει την καρδιά.

Το άρωμά του θα σας ταξιδέψει σε ολάνθιστους κήπους με τριαντάφυλλα και μοσχολέμονα.

Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας. Ανάλαφρο με τραγανή οξύτητα, μακριά ελαφρώς τανική επίγευση και  ευωδιά λουκουμιού και ροδόνερου.

*Οι αμπελώνες της οινοποιίας βρίσκονται στη Νεμέα (300 στρ.) και στη Μαντίνεια (100 στρ.).