ENG

5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki - Q&A

A A

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση της μεγαλύτερης γευστικής δοκιμής ροζέ κρασιών στη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki;
Το ροζέ κρασί, ξεπερνώντας το επίπεδο της ‘ροζέ μόδας’, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη σημερινή κοινωνία. Κι αυτό γιατί ανταποκρίνεται τέλεια στο νέο στυλ ζωής που ζητά γρήγορα γεύματα, πιο απλή γαστρονομία, γευστικές ανακαλύψεις και άμεση ικανοποίηση.

Με άλλα λόγια, το ροζέ κρασί, προτείνοντας μια διαφορετική όψη του κρασιού, πιο προσιτή, απαλλαγμένη από τη βαρύτητα των παραδοσιακών κωδικών, είναι το κρασί της ελευθερίας!

Η Wine Plus, ανταποκρινόμενη στη συνεχή διάθεση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών να παρακολουθούν  και να συμμετέχουν στις εξελίξεις στον κόσμο των ροζέ κρασιών, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, ως παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά.

Η 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας της;
Φέτος θα υπάρξουν τρεις χρονικές περίοδοι λειτουργίας: 14:00 – 16:30, 17:00 – 19:30 και 20:00 – 22:30.
Στα ενδιάμεσα διαστήματα, ο χώρος θα αδειάσει από τους επισκέπτες.

Τι θα δοκιμάσετε στη 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki;
Θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε συγκεντρωμένα σε έναν χώρο ροζέ κρασιά της σοδειάς του 2023, αλλά και ορισμένα προηγούμενων εσοδειών.
Από αχνορόδινα, έως σομόν και τριανταφυλλένια, ροζέ κρασιά κάθε χρωματικής/αρωματικής/γευστικής απόχρωσης, από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένα του εξωτερικού, θα σας περιμένουν ταξινομημένα σύμφωνα με την ποικιλιακή τους σύνθεση.
Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των κυριότερων ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων και ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.
Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει απόλυτα με την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη λίστα των συμμετεχόντων ετικετών.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;
Κάθε χρόνο η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki συνοδεύεται από ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Στο Wine Plus wine school προτείνει 30λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών.
Στο Θέατρο των Γεύσεων θα σερβιριστούν εδέσματα που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών & εδεσμάτων.
Στο τέλος κάθε ζώνης λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση φιαλών ροζέ magnum καθώς και φιαλών/δώρων στους 3 τυχερούς από όσους θα απαντήσουν σωστά στα WP Rosé wine / insta quizs.

Ποια είναι η πολιτική εισόδου στην εκδήλωση για τους φίλους του κρασιού;

Το κόστος εισόδου για κάθε χρονική περίοδο είναι 8€ (φοιτητικό 6€).
Προαγορά εισιτηρίου μέσω της more.com by Viva.gr (από τις 22.04.2024).
Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στην υποδοχή της εκδήλωσης.


Ποια είναι η πολιτική εισόδου στην εκδήλωση για τους επαγγελματίες του κρασιού;
Για τους επαγγελματίες του κρασιού και της γαστρονομίας (Horeca, bars, wine bars), δηλαδή όσους έχουν άμεση και μόνιμη επαγγελματική σχέση με την παραγωγή, την εμπορία, το σέρβις ή την επικοινωνία του κρασιού, η είσοδος είναι δωρεάν στις ζώνες 14:00 – 16:30 και 17:00 – 19:30 με την επίδειξη της προσωπικής επαγγελματικής τους κάρτας.
Συνιστούμε την προεγγραφή, για την αποφυγή τυχόν καθυστέρησης στην είσοδο (από τις 22.04.2024).

Τι είναι το Wine Plus wine notebook?
Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus μας προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να μας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάμε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζουμε.

Τι ισχύει με τη φωτογράφηση της εκδήλωσης;
Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki θα φωτογραφηθεί και θα βιντεοσκοπηθεί από επαγγελματία φωτογράφο. Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της εκδήλωσης, φωτογραφίες και λήψεις βίντεο θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή της σε ΜΜΕ, έντυπα και κοινωνικά δίκτυα.
Με την είσοδό τους στην εκδήλωση, οι επισκέπτες επιβεβαιώνουν τη συναίνεσή τους στο ενδεχόμενο εμφάνισής τους στις φωτογραφίες ή/και τις λήψεις που θα δημοσιευτούν.

Επιτρέπεται η είσοδος στα παιδιά;
Στη  Rosé Grand Tasting @Thessaloniki επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους, μόνο με τη συνοδεία γονέως ή ενήλικος συνοδού.
Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της διοργάνωσης (γευστικές δοκιμές κρασιών), δεν συνιστάται η συμμετοχή παιδιών κάτω των 12 ετών.
*Τα παιδιά δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Επιτρέπεται η είσοδος στα ζώα;
Αγαπάμε πολύ τα ζώα και πιστεύουμε ότι μία μεγάλη εκδήλωση κρασιού δεν είναι ένας χώρος στον οποίο θα αισθανθούν ευχάριστα.
Έτσι, δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε στη 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki για να σας προσφέρουμε μία ακόμη αξέχαστη οινική εμπειρία!