ENG

Γαστρονομία

Διανύουμε πλέον τις τελευταίες ημέρες του γέρου χρόνου. Το 2025, ολόλαμπρο και πασίχαρο, περιμένει ανυπόμονα στη ...


Το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ανά την Ελλάδα γεμίζει με ποικιλία εδεσμάτων. Οι συνήθειες ...

από τον Executive Chef του Hyatt Regency Thessaloniki και του Regency Casino Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

H σάλτσα είναι η κορωνίδα της γεύσης για κάθε πιάτο. Υπάρχουν εκατοντάδες σάλτσες, που χρησιμοποιούνται για να ...

Ο Παύλος Τερκενλής μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τα πιο μοσχοβολιστά τσουρέκια της πόλης.
Υλικά
600 γρ. ...

Από τα Μαθήματα Μαγειρικής και τις εκδηλώσεις της Wine Plus
Υλικά (4 άτομα)
Υλικά για τα φασόλια γίγαντες
1 κούπα ...

Από τα Μαθήματα Μαγειρικής και τις εκδηλώσεις της Wine Plus
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. κίτρινη φάβα
8 λιαστές ψιλοκομμένες ...

Από τα Μαθήματα Μαγειρικής και τις εκδηλώσεις της Wine Plus
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο λάχανο
50 γρ. κολοκυθάκια
50 ...

Camembert
Το πιο διάσημο γαλλικό τυρί, ένα από τα παλαιότερα Π.Ο.Π. της χώρας κατάγεται από τη Νορμανδία και κυκλοφορεί ...

Τώρα που είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν, τώρα και τα φρέσκα τυριά αφθονούν. Ολόπαχη μυζήθρα, ανθότυρο, ...

Xρηστικό ανάγνωσμα για τους φανατικούς κρεατοφάγους.

Τα περισσότερα μπαχαρικά είναι καρποί φυτών. Άλλα είναι φλοιοί, ρίζες, σπόροι, δάκρυα που «τρέχουν» από τους κορμούς ...

Η ιταλική κουζίνα είναι σε γενικές γραμμές απλή και, όπως οι υπόλοιπες μεσογειακές, στηρίζεται στη χρήση των φρέσκων ...

Από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.
Υλικά
½ κιλό αποξηραμένη ...

Φασόλια, φακές, ρεβίθια, φάβα και κουκιά. Τα όσπρια, τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, με υψηλή ...

Τα ελληνικά φαγητά του δρόμου
Πρώτα απ' όλα τα παραδοσιακά προϊόντα σφολιάτας και οι πίτες όπως οι τυρόπιτες, ...

Τα δοκιμάσαμε σε σκιερές πλατείες κάτω από πλατάνια, σε καφενεδάκια δίπλα στο κύμα, σε τεμπέλικα πρωινά με πολλούς ...

Παγωτά. Ξυλάκια, πύραυλοι και κύπελλα με κρέμα, φρούτα, καραμέλα σε θερμό εναγκαλισμό με λαχταριστή σοκολάτα, που ...

Το διαιτολόγιο στην αρχαία Ελλάδα
Οι ρίζες της ελληνικής κουζίνας φθάνουν ως την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες ...

Ξέρετε τι σημαίνει; Black onion (μαύρο σκόρδο): Το μαύρο σκόρδο είναι παμπάλαια ιαπωνική επινόηση. Είναι σκόρδο ευγενώς ...

Πριν αφεθείτε απολύτως στα θέλγητρα μιας σκουρόχρωμης πλάκας, δώστε προσοχή σε κάποια σημεία που θα σας βοηθήσουν ...

Εμείς οι Έλληνες, είμαστε κατεξοχήν... τυροφάγοι.
Γνωρίζουμε όμως ποια τυριά σερβίρουμε πρώτα;
Ποιο μαχαίρι ...

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, άσχετα με το αν δηλώνετε τυχερός τουρίστας σε εξωτικούς παραδείσους ή με το αν ...

Απρίλιος = Άνοιξη = θαλασσινά αεράκια στην πλώρη + βουκολικές εξοχές που μοσχοβολούν θυμάρι και συνοδεύονται από ...

Ελληνικά ή ξένα, σε αραχνοΰφαντες διαφάνειες ή χοντροκομμένες φέτες, τα αλλαντικά χαρίζουν άρωμα και γευστική ...

Κίτρινο είναι το χρώμα που μας δίνει ο κρόκος, το πολύτιμο, σπάνιο (συνεπώς και πανάκριβο) μπαχαρικό, παγκοσμίως ...

Η σύγχρονη Ιατρική συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιόλαδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών, υγιών και ασθενών, ...

Από τον executive chef του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.
Υλικά
½ κιλό αποξηραμένη ...

Υλικά (για 2 μερίδες)
400 γρ. ρύζι
2 σουπιές 1 κιλού περίπου
σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκο κρεμμύδι ...

Δυσεύρετα και τόσο μα τόσο νόστιμα που δεν χρειάζονται ούτε μια παρέμβαση για να προσφέρουν μια γεύση μοναδική. ...

Οι καλοφαγάδες θα συμφωνήσουν μαζί μας: τίποτα δεν ευχαριστεί καλύτερα το αίσθημα της πείνας από μια χορταστική, ...

Γιορτάζοντας τον Έρωτα, ανατρέχουμε στους αρχαίους λαούς που τον λάτρευαν ως θεό. Που τον γιόρταζαν σαν την υπέρτατη ...

της Ντένης Καλλιβωκά
Τσίπουρο, σαμπάνια, ένα ποτήρι κρασί, μια manzanilla, ένα ουίσκι σκέτη θάλασσα ή μια ουδέτερη ...


Πόσοι από εμάς, που δεν μπορούμε να διανοηθούμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας χωρίς γαλοπούλα, γνωρίζουμε ...

Μια τέλεια για το φθινόπωρο συνταγή, από το αρχείο της Wine Plus και τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο.

Τα παιχνιδιάρικα διαφορετικού μεγέθους, σχήματος και χρώματος «καπελάκια» που σκάνε μύτη από τη γη είναι η χαρά ...

Η συνταγή από τον executive chef του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.
Υλικά ζύμης για λαδόπιτα
250 ...

Τι θα ήταν η ελληνική-μεσογειακή μαγειρική χωρίς την πληθώρα των υγιεινών, απολαυστικών πιάτων που βασίζονται ...

Οι αρχαίοι Κινέζοι και οι Ινδοί θεωρούσαν το ρύζι «δώρο των θεών», το οποίο τους έσωσε μετά από μεγάλες φυσικές ...

Χριστόψωμο
Το Χριστόψωμο το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα περίτεχνα διακοσμημένο στρογγυλό ...

Η ονομασία «σησάμι» μας γυρίζει πίσω στην αραβική simsim, την κοπτική semsem και την Αιγυπτιακή semsent. Οι Ασσύριοι ήθελαν ...

Μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή με σουσάμι που μας είχε παρουσιάσει ο αείμνηστος chef Νίκος Κατσάνης.
Υλικά
1 ...

Η συνταγή για ένα λαχταριστό ιταλικό πιάτο από τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο και τα Μαθήματα Μαγειρικής της ...

Συνταγή από τον pastry chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρο Αλεξίου

Συνταγή από τον pastry chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρο Αλεξίου

Συνταγή από τον executive chef του The Met Hotel, Δημήτρη Τσανανά
Υλικά
1 φρέσκο παντζάρι κόκκινο
1 φρέσκο παντζάρι κίτρινο
1 ...

Συνταγή από τον executive chef του Hotel Nikopolis Thessaloniki, Στέφανο Σταμίδη
Για 4 άτομα
Υλικά
2 αστακοί περίπου 500 γρ ο κάθε ...

Συνταγή από τον executive chef του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά
Μελομακάρονα
Υλικά
800 γρ. αλεύρι
110 γρ. ζάχαρη
320 γρ. ...

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου
Για 1 άτομο
Υλικά
300 γρ. καρέ από γουρουνάκι ...

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki και του Regency Casino Thessaloniki, Απόστολο Αλτάνη

Η ελληνική γαστρονομία φημίζεται ιδιαίτερα για τις σούπες της και πολλές από αυτές φιγουράρουν σε διεθνή βιβλία ...

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.
Υλικά
λειωμένη ...

Λόφοι όλο πεζούλες με ελιές. Τα δένδρα το ένα πίσω από το άλλο, σαν στρατιώτες, κατηφορίζουν τις πλαγιές μέχρι τη ...

Ελληνικές ποικιλίες ελιάς
Κορωνέικη, Αγγουρομανακολιά, Αδραμυτηνή, Κασδαλλίτισσα, Μυτηλινιά, Φραγκολιά, Βαλανολιά, ...

Η συγκεκριμένη συνταγή από το βιβλίο ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ της Νίκης Μηταρέα είναι παραλλαγή μιας παραδοσιακής αρκαδικής. ...

Ξέρετε ότι μια μέλισσα συλλέγει σε όλη της τη ζωή μόνο ½ γραμμάριο μέλι. Χρειάζονται εκατοντάδες μέλισσες για ...

Η ελληνική μαγειρική και ζαχαροπλαστική αποδεικνύουν περίτρανα ότι για τους Έλληνες, σταφύλι και αμπέλι δεν σημαίνει ...


Η συνταγή για ένα εξαιρετικά νόστιμο ιταλικό πιάτο από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και ...

Η συνταγή για ένα πανεύκολο, διασκεδαστικό finger food, από τον chef Κώστα Αραμπτατζή και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine ...

Η συνταγή για το λαχταριστό finger food της ανατολής, από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα ...

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.

Υλικά
Cannoli ...

To Eagles Palace διέθετε πάντα έναν διαφορετικό αέρα, για Χαλκιδική.

Στο Όλυμπος Νάουσα και σε άλλα ρεστοράν της Θεσσαλονίκης, κρατούσαν τα περισσεύματα της κουζίνας σε συναγρίδα, ...

Μια ζωηρόχρωμη, πεντανόστιμη και δροσιστική μους από τον executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.
Υλικά
για ...

The Athens Wine Aficionados’ Guide

Που απολαμβάνουμε το κρασί μας;
Κομψά wine bars και bistrot στη Θεσσαλονίκη

Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της

Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της!

Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της

από τον executive chef του Regency Casino Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

Οι ξένες γλώσσες της γαστρονομίας – Γαλλικά
Ξέρετε τι σημαίνει;

Επιλέγει η Νίκη Μηταρέα
Μέρες χαράς, γιορτής, αγάπης και… νόστιμων δώρων! Αγοράστε τα και χαρίστε τα σ’ αυτούς ...

Πεπόνι: ένα φρούτο που έχει μόνο φίλους και θερμούς οπαδούς. Το άρωμά του σε ζαλίζει, έχει κάτι από την τριανταφυλλένια ...

Η ιστορία της πίτσας ξεκινά από την αρχαιότητα, μερικοί την τοποθετούν στη νεολιθική εποχή. Μερικές χιλιάδες χρόνια ...

Ψαροταβέρνες και εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα. Τα τιμούμε δεόντως όλο τον χρόνο αλλά να, τώρα που καλοκαιριάζει ...

Για όλους εμάς που ζούμε στη Θεσσαλονίκη, καλοκαίρι σημαίνει πρώτα απ’ όλα Χαλκιδική.
Γαλανές θάλασσες. Βουτιές, ...

Στο Στρασβούργο των ανέμελων εποχών των σπουδών απολαμβάναμε αυτό το αυθεντικό πιάτο της Αλσατίας ψημένο σε φούρνο ...

Υλικά για τη σούπα
0,750 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα
0,75 γρ. ζάχαρη
1 στίκ βανίλιας
χυμό από ...

Η φετινή œno/gastronomique περιήγηση στο Παρίσι ξεκίνησε από το «110 de Taillevent». Το διάσημο, super γαστρονομικό εστιατόριο Taillevent ...