ENG

Γαστρονομία

Η συνταγή για ένα πανεύκολο, διασκεδαστικό finger food, από τον chef Κώστα Αραμπτατζή και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine ...

Η συνταγή για το λαχταριστό finger food της ανατολής, από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα ...

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.

Υλικά
Cannoli ...

1.    Τα μαλακά τυριά καλό είναι να σερβίρονται σε ξεχωριστούς δίσκους από τα σκληρά.
2.    Αν χρησιμοποιήσετε ...

Camembert
Το πιο διάσημο γαλλικό τυρί, ένα από τα παλαιότερα Π.Ο.Π. της χώρας κατάγεται από τη Νορμανδία και κυκλοφορεί ...

Τώρα που είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν, τώρα και τα φρέσκα τυριά αφθονούν. Ολόπαχη μυζήθρα, ανθότυρο, ...

Οι Αποκριές έφυγαν, η Σαρακοστή ήρθε! Και την Σαρακοστή, τα όσπρια έχουν την τιμητική τους. Τα ταπεινά, καθημερινά ...

Πριν αφεθείτε απολύτως στα θέλγητρα μιας σκουρόχρωμης πλάκας, δώστε προσοχή σε κάποια σημεία που θα σας βοηθήσουν ...

To Eagles Palace διέθετε πάντα έναν διαφορετικό αέρα, για Χαλκιδική.

Στο Όλυμπος Νάουσα και σε άλλα ρεστοράν της Θεσσαλονίκης, κρατούσαν τα περισσεύματα της κουζίνας σε συναγρίδα, ...

Μια ζωηρόχρωμη, πεντανόστιμη και δροσιστική μους από τον executive chef του Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου.
Υλικά
για ...

The Athens Wine Aficionados’ Guide

Που απολαμβάνουμε το κρασί μας;
Κομψά wine bars και bistrot στη Θεσσαλονίκη

Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της

Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της!

Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της

από τον executive chef του Regency Casino Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

Οι ξένες γλώσσες της γαστρονομίας – Γαλλικά
Ξέρετε τι σημαίνει;

Ξέρετε τι σημαίνει;
Black onion (μαύρο σκόρδο): Το μαύρο σκόρδο είναι παμπάλαια ιαπωνική επινόηση. Είναι σκόρδο ευγενώς ...

Η ιταλική κουζίνα είναι σε γενικές γραμμές απλή και, όπως οι υπόλοιπες μεσογειακές, στηρίζεται στη χρήση των φρέσκων ...

Απρίλιος = Άνοιξη = θαλασσινά αεράκια στην πλώρη + βουκολικές εξοχές που μοσχοβολούν θυμάρι και συνοδεύονται από ...

της Μαρίας Νέτσικα
Εσείς αλήθεια πιστεύετε/γιορτάζετε τον Άγιο Βαλεντίνο; Φαντάζομαι πως όποιος είναι περήφανος ...

Τα περισσότερα μπαχαρικά είναι καρποί φυτών. Άλλα είναι φλοιοί, ρίζες, σπόροι, δάκρυα που «τρέχουν» από τους κορμούς ...

Επιλέγει η Νίκη Μηταρέα
Μέρες χαράς, γιορτής, αγάπης και… νόστιμων δώρων! Αγοράστε τα και χαρίστε τα σ’ αυτούς ...

Πεπόνι: ένα φρούτο που έχει μόνο φίλους και θερμούς οπαδούς. Το άρωμά του σε ζαλίζει, έχει κάτι από την τριανταφυλλένια ...

Η ιστορία της πίτσας ξεκινά από την αρχαιότητα, μερικοί την τοποθετούν στη νεολιθική εποχή. Μερικές χιλιάδες χρόνια ...

από τον Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki και του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

Ψαροταβέρνες και εστιατόρια με θαλασσινή κουζίνα. Τα τιμούμε δεόντως όλο τον χρόνο αλλά να, τώρα που καλοκαιριάζει ...

Για όλους εμάς που ζούμε στη Θεσσαλονίκη, καλοκαίρι σημαίνει πρώτα απ’ όλα Χαλκιδική.
Γαλανές θάλασσες. Βουτιές, ...

Στο Στρασβούργο των ανέμελων εποχών των σπουδών απολαμβάναμε αυτό το αυθεντικό πιάτο της Αλσατίας ψημένο σε φούρνο ...

Υλικά για τη σούπα
0,750 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα
0,75 γρ. ζάχαρη
1 στίκ βανίλιας
χυμό από ...

Η φετινή œno/gastronomique περιήγηση στο Παρίσι ξεκίνησε από το «110 de Taillevent». Το διάσημο, super γαστρονομικό εστιατόριο Taillevent ...

Δυσεύρετα και τόσο μα τόσο νόστιμα που δεν χρειάζονται ούτε μια παρέμβαση για να προσφέρουν μια γεύση μοναδική. ...