ENG

Ειδήσεις & Τάσεις

ΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Λεωφόρος Στρατού 3, HELEXPO, Θεσσαλονίκη
ΠΟΤΕ: Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ...

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
12.00 - 20.00
Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
#MapofFlavours22 #Hartis22
www.mapofflavours.gr
Ο ...

Ο Άγγελος Ιατρίδης, δημιουργός του Κτήματος Άλφα στο Αμύνταιο, μας μίλησε για μία ιδιαίτερη χρονιά.
«Το 2022 σίγουρα ...

Δείτε τις 10 χώρες που ήπιαν το περισσότερο κρασί το 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου ...

Η Ένωση ξενοδόχων Δράμας ως επικεφαλής εταίρος του σχήματος «Συνεργασία φορέων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ...

Η ταινία «Arcadia 1900, Champagne d’ Orient» καταγράφει την ιστορία των αδελφών Παπανικολάου, οι οποίοι κατάφεραν να παράγουν ...

Το Slow food, το γνωστό κίνημα οικο-γαστρονομίας με σήμα το σαλιγκάρι μπαίνει σε νέα εποχή.
Το Slow Food ιδρύθηκε το 1986 ...

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας επανέρχονται με δυναμική διάθεση και μας παρουσιάζουν όλες τις αλλαγές που έχουν ...

Ματιές στον οινικό κόσμο
Γαλλία
Από τις 15 Αυγούστου έως τις 25 Σεπτεμβρίου η αστυνομία του διαμερίσματος του ...

18 - 31 Αυγούστου
Αιγιάλεια
Πιστά στο ετήσιο rendez vous μας, τα Οινοξένεια 2022 θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του ...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, 18:00 – 21.00
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Helexpo

Πριν από έναν μήνα εγκαινιάστηκε στη Dijon, η Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin (CIGV). Ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ...

Το καινούργιο βιβλίο της  ψυχολόγου Καλλιόπης Εμμανουηλίδου μας βοηθάει να διαμορφώσουμε μια φιλοσοφία διατροφής ...

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.
Μετά ...

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.), Pau Roca ανακοίνωσε τα ετήσια στοιχεία του παγκόσμιου ...

Η μεγαλύτερη delicatessen γευστική συνάντηση και όλος ο κόσμος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής στην DETROP BOUTIQUE ...

Ο Σύνδεσμός Ελληνικού Οίνου δίνει στοιχεία και αριθμούς για το παρόν του ελληνικού κρασιού.
•    Έκταση αμπελώνων: ...

Η κλιματική αλλαγή μάς έχει αφυπνίσει όλους γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος ...

Αν ανατρέξουμε στις κλιματολογικές συνθήκες των τελευταίων 12 μηνών θα θυμηθούμε ένα καλοκαίρι με επίμονους καύσωνες ...

Ομολογουμένως, η σαμπάνια εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο αφρώδες, αν όμως μιλήσουμε με νούμερα και όγκους, ...

Τα αφρώδη κρασιά είναι εδώ και αιώνες συνδεδεμένα με τη γιορτή. Ίσως η εφήμερη φύση των φυσαλίδων να ταιριάζει ...

Σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή του O.I.V. Pau Roca, ο οποίος παρουσίασε τις πρώτες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή ...

Ο τρύγος του 2021 συνεχίζεται. Συνεχίζουμε και εμείς τις ανταποκρίσεις μας μιλώντας με οινολόγους και οινοποιούς ...

Ανομβρία, τρεις διαδοχικοί καύσωνες και θερμοκρασίες που παρέμεναν υψηλές ακόμη και τις βραδινές ώρες… Από τις ...

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οινοτουρισμός στην Ελλάδα, αλλά και γενικά ο ευρωπαϊκός αμπελοοινικός κλάδος ...

Πολύ πρωινό ξύπνημα! Αεροδρόμιο, απαραίτητοι νέοι έλεγχοι και πριν το καταλάβω βρέθηκα να καλωσορίζω την ημέρα ...

Σύμφωνα με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΓΠ 2023-2027) της ΕΕ, από το 2024 στις ετικέτες των κρασιών θα αναγράφεται ...

Η Νότια Αφρική αντιμέτωπη με 4η απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών
Άσχημα τα νέα από τη Νότια Αφρική, στην ...

Ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας μας μιλά για την πορεία και την εξέλιξη του οινοποιείου του κτήματος Αβαντίς ...

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, Head of W.S.P.C. Education απαντά στην ερώτηση, εξηγώντας συγχρόνως και ποιος είναι, σήμερα, ο ...

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς μας μιλά για το Εθνικό Δίκτυο που ...

Η μονάδα Airocide είναι ένας φωτοκαταλυτικός αντιδραστήρας, ο οποίος, σε αντίθεση με ένα φίλτρο, μπορεί να οξειδώσει ...

Έργο εθνικής πνοής για τον ελληνικό αμπελοοινικό κλάδο, όπως το χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής ...

Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για την ιδέα του, η οποία όταν υλοποιηθεί θα αποτελέσει ένα έργο εθνικής πνοής για τον ...

Υλοποίηση: Wine Plus
Ανάλυση αποτελεσμάτων:
Κυριακή Παναγιώτου, digital marketing strategist in Wine industry
Μαρία Νέτσικα, χημικός ...

Η Ελλάδα, αν και μικρή οινοπαραγωγική χώρα, έχει έναν από τους ‘πλουσιότερους’ αμπελώνες του κόσμου και καλλιεργεί ...

Το Rosé Wines World Tracking είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συμβουλίου Οίνων της Προβηγκίας (CIVP) και της FranceAgriMer. ...

Το Κτήμα Σκούρα, τιμώντας και γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μία αυθεντική ...

H ζωή και το έργο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού κρασιού Σταυρούλας Κουράκου - Δραγώνα δύσκολα θα μπορούσε να ...

Ματιές στον οινικό κόσμο
Ξέρετε ότι…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης των κυπριακών προϊόντων, Λούντζα Πιτσιλιάς και Λουκάνικο ...

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε προληπτικά το σχέδιο κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού ...

Την περασμένη εβδομάδα, πέρασα αρκετές ημέρες δοκιμάζοντας κρασιά για την προετοιμασία του επόμενου Wine Plus guide. ...

Το Great Wine Capitals είναι ένα δίκτυο μεγάλων πόλεων στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, οι οποίες μοιράζονται ένα βασικό ...

Ξέρετε ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες οινοποίησης, παγκοσμίως;

Σε αυτούς τους παράξενους καιρούς, στους οποίους το να καταστρώνεις σχέδια με ορίζοντα μεγαλύτερο… της εβδομάδας ...

Η απότομη αύξηση στη ζήτηση των αφρωδών κρασιών μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με τις ...

SOS εκπέμπει ο αμπελοοινικός κλάδος καθώς βρίσκεται εν μέσω τρύγου αντιμέτωπος με 3 πιεστικά προβλήματα, και ήδη ...

Η τεχνολογία Airocide που σχεδιάστηκε από τους ερευνητές της NASA για να εξαλείψει τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, μπορεί ...

Ματιές στον οινικό κόσμο
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Wine Intelligence το μέλλον εμφανίζεται λαμπρό για τα ...

Πριν από δύο εβδομάδες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την εγγραφή 16 νέων στοιχείων στο Εθνικό ...

Ένα σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζομένων με τον τίτλο «Οινογνωσία» και φορέα ...

Από σήμερα, μαζί με τα υπόλοιπα μουσεία της χώρας, ανοίγουν και τα μουσεία κρασιού. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ...

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθυντής του OIV (Παγκόσμιος Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου) Pau Roca στην καθιερωμένη ετήσια ...

Έχουμε, επιτέλους, τελειώσει με τα φελλωμένα κρασιά;
Καταρχάς ας θυμηθούμε τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα κρασί ...

Καθώς οι οινοπαραγωγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη προετοιμάζονται για μια μαζική επιβράδυνση της δραστηριότητάς ...

Τρύγος στο νότιο ημισφαίριο, πωλήσεις κρασιού στον καιρό του  COVID-19. Ο αμπελοοινικός κόσμος προσαρμόζεται.

Παραγωγή και Κατανάλωση, Εμπορικές συναλλαγές και Τάσεις στα στυλ.
Ετοιμαζόμαστε για τη 2nd Rose Grand Tasting @Thessaloniki, ...

Όσον αφορά στην επίπτωση του κρασιού στο περιβάλλον, σύμφωνα με μία εκτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος της ...

Είναι γνωστό ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί τους αμπελώνες, παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, μιας μελέτης ...

Στην αρχή της νέας χρονιάς/δεκαετίας ρίχνουμε μια ματιά στα πιο πρόσφατα νούμερα από τον κόσμο του κρασιού.

Σύμφωνα ...

Η ένωση οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διακρίνοντας τη σπουδαιότητα και μοναδικότητα της ποικιλίας Ξινόμαυρο, ...

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο του O.I.V., στον πλανήτη σήμερα υπάρχουν 7,4 εκ. ...

Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.

Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.

Ειδήσεις, προτάσεις και τάσεις από τον κόσμο του κρασιού, παγκοσμίως

Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.

Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.
Ο Απόστολος Μούντριχας από το Κτήμα Αβαντίς στην Εύβοια ...

Με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για μια «πολύ καλή χρονιά», σταυρώνοντας τα δάκτυλα... ξεκινούμε τις ανταποκρίσεις ...

Οι σημερινές Ειδήσεις από τον κόσμο του κρασιού έρχονται από το Bordeaux.
Το Αμπελουργικό Συνδικάτο των AOC Bordeaux και ...

Ματιές στον κόσμο του κρασιού

23 έως 28 Ιουνίου 2019
Porto Palace Hotel & Conference Center, Θεσσαλονίκη www.giesco2019.gr

Τα τελευταία 20 χρόνια, αρκετοί εκσυγχρονιστές Έλληνες οινοποιοί αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την ποιοτική ...

Προϊόντα που μπορούν να διαγωνιστούν
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι οίνοι που παράγονται σύμφωνα ...

Ματιές στον κόσμο του κρασιού / Οι ονικές τάσεις παγκοσμίως

Ο Σύνδεσμoς Ελληνικού Οίνου, αναφέρεται σε μια 'χρονιά απαιτητικών προδιαγραφών' και μας δίνει λεπτομέρειες ...

Διαπιστώσεις και προκλήσεις για την πορεία της φημισμένης ελληνικής ποικιλίας.

O τρύγος του 2018, ο πιο πρώιμος που μπορούν να θυμηθούν οι αμπελουργοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, βαδίζει προς την ολοκλήρωσή ...

Κι ενώ ο τρύγος του 2018, ο πιο πρώιμος που μπορούν να θυμηθούν οι αμπελουργοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεχίζεται, ...

Το 2018 εξελίσσεται σε μια περίεργη και δύσκολη αμπελουργική χρονιά με υψηλές απαιτήσεις από τους αμπελουργούς ...

Στον κόσμο του κρασιού, εκτός από τους μικρούς οινοποιούς και τα boutique κτήματα υπάρχουν, βεβαίως, και οι μεγάλες ...

της χημικού-οινολόγου Λίζας Βιντζηλαίου
H περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος σφύζει πλέον από ζωή όλες ...

της χημικού-οινολόγου Λίζας Βιντζηλαίου
Παρότι είχαν παραχθεί ποιοτικά κρασιά από Σαββατιανό του Αττικού αμπελώνα ...

Ιδού οι 6 πιο διαδεδομένες ελληνικές ποικιλίες, οι εκτάσεις τους σε ha και σε ποσοστό του αμπελώνα της χώρας:
Σαββατιανό ...

Αν νομίζετε ότι το Cabernet Sauvignon είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία στη Γαλλία, απλώς κάνετε λάθος… Ο «βασιλιάς» των ...

Ροζέ κρασί
Κάποια χρόνια πριν, οι προοπτικές του δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες… Μετά το 2002, όμως, ακολούθησε ...

Ο Διεθνής Οργανισμός Aμπέλου και Οίνου (O.I.V.) ανακοίνωσε τα ετήσια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια ...