#mapofflavours2024 #hartis2024
ΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Λεωφόρος Στρατού 3, HELEXPO, Θεσσαλονίκη
ΠΟΤΕ: Σάββατο ...
Ο κόσμος του κρασιού, επιτέλους, αντιδρά συντονισμένα!
Μετά από… το σοκ από την εντεινόμενη επίθεση από μια ...
Το κρασί αντιμετωπίζει μια σημαντική υπαρξιακή απειλή καθώς ένα εντεινόμενο κίνημα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ ...
Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τις διαφορετικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας.
Ζητάμε, όπως κάθε χρόνο, ...
Εν μέσω των οικονομικών διακυμάνσεων και των μεταβαλλόμενων τάσεων της παγκόσμιας αγοράς κρασιού, το οινικό τοπίο ...
Η Ομάδα Εργασίας για την Έκθεση στον Καπνό των οινοποιήσιμων σταφυλιών της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών ...
Ένας ακόμη δύσκολος τρύγος για τον Σαντορινιό αμπελώνα φέτος οδήγησε στη χαμηλότερη παραγωγή ιστορικά στο νησί. ...
Το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς εφαρμόζει, από το 2006, ...
Kersus, pinot iskra, pinot kors, et volturnis
Γνωστές στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, όπου είναι διαθέσιμες για φύτευση ...
Αν θέλαμε να περιγράψουμε με δυο κουβέντες τη φετινή χρονιά θα λέγαμε: ζέστη, ξηρασία, μεγάλη πρωιμότητα στην ωρίμανση, ...
Η Modern Cooperage ιδρύθηκε με το όραμα να δημιουργήσει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις που βοηθούν τους οινοποιούς να ...
Κονιάκ Martell και σαμπάνιες Mumm και Perrier-Jouët, συνολικά 850 τόνοι, αναχώρησαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου από το λιμάνι ...
11 χρόνια Φεστιβάλ Οινοξένεια:
Γεφυρώνοντας την πόλη με την ύπαιθρο και τον πολιτισμό με τη γαστρονομία και το ...
Μια νέα έρευνα ρίχνει φως στις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ στην Ευρώπη. Οι ερευνητές, βασιζόμενοι σε στοιχεία ...
Το Estaan είναι ένα σύμπλεγμα πολυφαινολών, που εξάγεται από φυτά και το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του ‘είναι ...
Σας έχουμε ειδήσεις και τάσεις από τον κόσμο του κρασιού στην Ισπανία.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας στηρίζει ...
Το Κτήμα Γεροβασιλείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων πραγματοποιεί μια σειρά εκδόσεων με τίτλο «Από ...
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργανώνει στο Ηράκλειο ημερίδα για τις συνέπειες της κλιματικής ...
Φέτος o O.I.V. (Organisation International de la Vigne et du Vin) γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του. Και κάθε μήνα, αυτή τη χρονιά, μας ...
Σας έχουμε ειδήσεις και τάσεις από τον κόσμο του κρασιού και της γαστρονομίας.
Sparkling Wine Forum
Στις 17 & 18 Ιουνίου 2024 στη Brescia της Franciacorta στην Ιταλία θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Sparkling Wine Forum. ...
Η Grupo Rioja, η ένωση των μεγάλων οινοποιείων της διάσημης ισπανικής ζώνης, απέδωσε την πτώση των πωλήσεων τα τελευταία ...
Καθόλη τη διάρκεια της περσινής καλλιεργητικής σεζόν ακούσαμε και διαβάσαμε τόσες ιστορίες για τις δυσκολίες ...
Κλιματική αλλαγή: Η διαρκής μεταβολή της θερμοκρασίας και των τυπικών καιρικών συνθηκών σε μια περιοχή, λόγω των ...
Παρότι οι εξαγωγές του συνόλου των ευρωπαϊκών αλκοολούχων ποτών μειώθηκαν το 2023 κατά 7% σε σχέση με το 2022, ο κλάδος ...
Με απεριόριστη θλίψη, περισυλλογή αλλά και ευγνωμοσύνη για το τεράστιο και πολυσχιδές έργο της, ο αμπελοοινικός ...
Η τυροκομία στις Κυκλάδες αντιπροσωπεύει μια μακραίωνη παράδοση, άμεσα συνυφασμένη με τις διατροφικές ανάγκες ...
Η βιαστική παρέλαση της άνοιξης δεν είναι καλά νέα για όλους. Η πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών στον αμπελώνα αποτελεί ...
Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Οίνων, Comité Européen des Enterprises Vins (CEEV), της οποίας ιδρυτικό μέλος αποτελεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού ...
Η Αυστρία εγκαινίασε μια νέα ταξινόμηση των κορυφαίων αμπελώνων της. Ονομάζεται Traditionsweingüter Österreich και καλύπτει ...
Φέτος η Wine Society, ένας από τους πιο σημαντικούς έμπορους κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει τα 150 χρόνια της. ...
Ξέρετε ότι όσον αφορά στην έκταση των αμπελώνων της, η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών, παγκοσμίως, ...
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, 12:00 - 21:00
Athenaeum Intercontinental
Το Peloponnese Wine Festival, η σημαντικότερη συλλογική παρουσίαση των ...
Το project ReviVRe συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με την εκμάθηση του κλαδέματος των αμπελιών αποσκοπώντας στην ...
Η Domaines des Barons de Rothschild αγόρασε από την οικογένεια Pinault ένα από τα πιο γνωστά κτήματα του Chablis, Domaine William Fèvre.
Το Domaine ...
Οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα λευκά και τα ροζέ κρασιά, τα οποία, μαζί, αντιπροσωπεύουν -πλέον- ...
20ος Χάρτης των Γεύσεων
Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
@Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, Helexpo
Οι ...
ΠΩΣ: εισιτήριο: 12€ | φοιτητικό: 10€ | εισιτήριο 2 ημερών: 20€
Για προαγορά εισιτηρίου μέσω της more.com by Viva.gr πατήστε ...
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), η φετινή παγκόσμια παραγωγή κρασιού βρίσκεται στο χαμηλότερο ...
Κλείνουμε τις ανταποκρίσεις μας από τους τρύγους του 2023 με τον οινολόγο και οινοποιό Δημήτρη Σκούρα από το ομώνυμο ...
Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις μας από τους τρύγους του 2023 μιλώντας με οινολόγους και οινοποιούς από την πρώτη ...
Ο τρύγος του 2023 σιγά-σιγά ολοκληρώνεται. Συνεχίζουμε και εμείς τις ανταποκρίσεις μας μιλώντας με οινολόγους και ...
Αμπέλι vs κάνναβη @Santa Barbara Όταν οι πρώτες νόμιμες φάρμες βιομηχανικής κάνναβης εμφανίστηκαν στη Σάντα Μπάρμπαρα ...
Ο τρύγος του 2023 συνεχίζεται. Συνεχίζουμε και εμείς τις ανταποκρίσεις μας μιλώντας με οινολόγους και οινοποιούς ...
Ο Δημοτικός Κήπος Δράμας θα φιλοξενήσει το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, ένα γαστρονομικό γεγονός που προωθεί ...
Το Μουσείο που βρίσκεται στη γειτονιά του Πύργου του Άιφελ, στεγάζεται σε πρώην λατομεία του Μεσαίωνα που κατά ...
Ηφαιστειακά κρασιά: πολύτιμοι καρποί μιας κοπιώδους διαδικασίας
• Ακόμα μικρότερη η παραγωγή στο φετινό ...
15 - 16 Σεπτεμβρίου @Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Το Wines of Crete, το δραστήριο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, διοργανώνει ...
Ο τρύγος του 2023 συνεχίζεται. Συνεχίζουμε και εμείς τις ανταποκρίσεις μας μιλώντας με οινολόγους και οινοποιούς ...
Δύσκολη χρονιά η φετινή για την αμπελοκαλλιέργεια. Παγετός, άκαιρες βροχοπτώσεις σε ευαίσθητες φάσεις του βιολογικού ...
Τρύγος 2023 στις οινοπαραγωγικές χώρες της Νότιας Ευρώπης
-14% η εκτιμώμενη παραγωγή σταφυλιών στην Ιταλία
-12% ...
Υπό κανονικές συνθήκες, όσο ανεβαίνουμε στο βουνό, η θερμοκρασία πέφτει, για κάθε 100 μ. περίπου 0,5οC. Ωστόσο, η θερμοκρασιακή ...
Θυμάμαι πως πριν την αλλαγή του αιώνα, ένα από τα πιο βασικά προβλήματα του αμπελοοινικού κόσμου ήταν τα τεράστια ...
Από το Σάββατο 19 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες ...
Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 κυκλοφορεί το Eastern Promise, το καινούργιο βιβλίο του Peter Stafford-Bow με περιπέτειες του Felix Hart.
Ο ...
Oλοκληρώθηκε το τρίπτυχο των μουσείων οίνου της Βουργουνδίας με τα εγκαίνια της μεγαλύτερης από τις τρεις τοποθεσίες, ...
Η Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου με τον διακριτικό τίτλο Tyrnavos Wines & Spirits ιδρύθηκε στον Τύρναβο ...
Το 2022 χαρακτηρίστηκε από υψηλό πληθωρισμό και διαταραχές της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας του κρασιού. Σε ...
Η Biomérieux, γαλλική πολυεθνική εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα κοντά στη Λυών, σε συνεργασία με την καλιφορνέζικη ...
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του International Wines and Spirits Record οι κυρίαρχες τάσεις για το κρασί το 2023 και πέρα είναι ...
Tο Σάββατο 4 Μαρτίου από 10:30 έως 14:00 στο πλαίσιο του Οινοράματος ο ΣΕΟ θα διοργανώσει σειρά ομιλιών με εξαιρετικά ...
της οινολόγου & digital marketing strategist in wine industry Κυριακής Παναγιώτου
Ρετσίνα ονομάζεται ο τύπος ελληνικού κρασιού ...
Τα ΒορΟινά της Αθήνας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, από τις 12.00 έως τις 20.00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Πλατεία ...
Tο Peloponnese Wine Festival, η κύρια εκδήλωση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα,του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, ...
της Κυριακής Παναγιώτου, οινολόγου & digital marketing strategist in Wine industry
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η ολοκληρωμένη ...
Ζητήσαμε από τον Trierry Gasco, σύμβουλο οινολόγο με τεράστια εμπειρία κατέχοντας για μια ζωή θέσεις κλειδιά σε μυθικούς ...
της χημικού-οινολόγου & συγγραφέως Μαρίας Τζίτζη
Σκέψεις και προβληματισμοί μετά από μια σύντομη συζήτηση ...
της Σοφίας Πέρπερα
χημικού οινολόγου, υπεύθυνης διεθνών σχέσεων του ΣΕΟ
Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), ...
#MapofFlavours22 #Hartis22
O 19ος Χάρτης των Γεύσεων συγκέντρωσε κάτω από την ίδια στέγη, το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης ...
Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 19ος Χάρτης των Γεύσεων, συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια ...
ΠΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Λεωφόρος Στρατού 3, HELEXPO, Θεσσαλονίκη
ΠΟΤΕ: Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ...
Ο Άγγελος Ιατρίδης, δημιουργός του Κτήματος Άλφα στο Αμύνταιο, μας μίλησε για μία ιδιαίτερη χρονιά.
«Το 2022 σίγουρα ...
Δείτε τις 10 χώρες που ήπιαν το περισσότερο κρασί το 2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου ...
Η Ένωση ξενοδόχων Δράμας ως επικεφαλής εταίρος του σχήματος «Συνεργασία φορέων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ...
Η ταινία «Arcadia 1900, Champagne d’ Orient» καταγράφει την ιστορία των αδελφών Παπανικολάου, οι οποίοι κατάφεραν να παράγουν ...
Το Slow food, το γνωστό κίνημα οικο-γαστρονομίας με σήμα το σαλιγκάρι μπαίνει σε νέα εποχή.
Το Slow Food ιδρύθηκε το 1986 ...
Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας επανέρχονται με δυναμική διάθεση και μας παρουσιάζουν όλες τις αλλαγές που έχουν ...
Ματιές στον οινικό κόσμο
Γαλλία
Από τις 15 Αυγούστου έως τις 25 Σεπτεμβρίου η αστυνομία του διαμερίσματος του ...
18 - 31 Αυγούστου
Αιγιάλεια
Πιστά στο ετήσιο rendez vous μας, τα Οινοξένεια 2022 θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του ...
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, 18:00 – 21.00
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Helexpo
Πριν από έναν μήνα εγκαινιάστηκε στη Dijon, η Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin (CIGV). Ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ...
Το καινούργιο βιβλίο της ψυχολόγου Καλλιόπης Εμμανουηλίδου μας βοηθάει να διαμορφώσουμε μια φιλοσοφία διατροφής ...
Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.
Μετά ...
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.), Pau Roca ανακοίνωσε τα ετήσια στοιχεία του παγκόσμιου ...
Η μεγαλύτερη delicatessen γευστική συνάντηση και όλος ο κόσμος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής στην DETROP BOUTIQUE ...
Ο Σύνδεσμός Ελληνικού Οίνου δίνει στοιχεία και αριθμούς για το παρόν του ελληνικού κρασιού.
• Έκταση αμπελώνων: ...
Η κλιματική αλλαγή μάς έχει αφυπνίσει όλους γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος ...
Αν ανατρέξουμε στις κλιματολογικές συνθήκες των τελευταίων 12 μηνών θα θυμηθούμε ένα καλοκαίρι με επίμονους καύσωνες ...
Ομολογουμένως, η σαμπάνια εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο αφρώδες, αν όμως μιλήσουμε με νούμερα και όγκους, ...
Τα αφρώδη κρασιά είναι εδώ και αιώνες συνδεδεμένα με τη γιορτή. Ίσως η εφήμερη φύση των φυσαλίδων να ταιριάζει ...
Σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή του O.I.V. Pau Roca, ο οποίος παρουσίασε τις πρώτες εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή ...
Ο τρύγος του 2021 συνεχίζεται. Συνεχίζουμε και εμείς τις ανταποκρίσεις μας μιλώντας με οινολόγους και οινοποιούς ...
Ανομβρία, τρεις διαδοχικοί καύσωνες και θερμοκρασίες που παρέμεναν υψηλές ακόμη και τις βραδινές ώρες… Από τις ...
Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Οινοτουρισμός στην Ελλάδα, αλλά και γενικά ο ευρωπαϊκός αμπελοοινικός κλάδος ...
Πολύ πρωινό ξύπνημα! Αεροδρόμιο, απαραίτητοι νέοι έλεγχοι και πριν το καταλάβω βρέθηκα να καλωσορίζω την ημέρα ...
Σύμφωνα με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΓΠ 2023-2027) της ΕΕ, από το 2024 στις ετικέτες των κρασιών θα αναγράφεται ...
Η Νότια Αφρική αντιμέτωπη με 4η απαγόρευση πώλησης αλκοολούχων ποτών
Άσχημα τα νέα από τη Νότια Αφρική, στην ...
Ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας μας μιλά για την πορεία και την εξέλιξη του οινοποιείου του κτήματος Αβαντίς ...
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, Head of W.S.P.C. Education απαντά στην ερώτηση, εξηγώντας συγχρόνως και ποιος είναι, σήμερα, ο ...
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς μας μιλά για το Εθνικό Δίκτυο που ...
Η μονάδα Airocide είναι ένας φωτοκαταλυτικός αντιδραστήρας, ο οποίος, σε αντίθεση με ένα φίλτρο, μπορεί να οξειδώσει ...
Έργο εθνικής πνοής για τον ελληνικό αμπελοοινικό κλάδο, όπως το χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής ...
Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για την ιδέα του, η οποία όταν υλοποιηθεί θα αποτελέσει ένα έργο εθνικής πνοής για τον ...
Υλοποίηση: Wine Plus
Ανάλυση αποτελεσμάτων:
Κυριακή Παναγιώτου, digital marketing strategist in Wine industry
Μαρία Νέτσικα, χημικός ...
Η Ελλάδα, αν και μικρή οινοπαραγωγική χώρα, έχει έναν από τους ‘πλουσιότερους’ αμπελώνες του κόσμου και καλλιεργεί ...
Το Rosé Wines World Tracking είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συμβουλίου Οίνων της Προβηγκίας (CIVP) και της FranceAgriMer. ...
Το Κτήμα Σκούρα, τιμώντας και γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μία αυθεντική ...
H ζωή και το έργο της μεγάλης κυρίας του ελληνικού κρασιού Σταυρούλας Κουράκου - Δραγώνα δύσκολα θα μπορούσε να ...
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης των κυπριακών προϊόντων, Λούντζα Πιτσιλιάς και Λουκάνικο ...
Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε προληπτικά το σχέδιο κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού ...
Την περασμένη εβδομάδα, πέρασα αρκετές ημέρες δοκιμάζοντας κρασιά για την προετοιμασία του επόμενου Wine Plus guide. ...
Το Great Wine Capitals είναι ένα δίκτυο μεγάλων πόλεων στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, οι οποίες μοιράζονται ένα βασικό ...
Ξέρετε ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες ποικιλίες οινοποίησης, παγκοσμίως;
Σε αυτούς τους παράξενους καιρούς, στους οποίους το να καταστρώνεις σχέδια με ορίζοντα μεγαλύτερο… της εβδομάδας ...
Η απότομη αύξηση στη ζήτηση των αφρωδών κρασιών μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με τις ...
SOS εκπέμπει ο αμπελοοινικός κλάδος καθώς βρίσκεται εν μέσω τρύγου αντιμέτωπος με 3 πιεστικά προβλήματα, και ήδη ...
Η τεχνολογία Airocide που σχεδιάστηκε από τους ερευνητές της NASA για να εξαλείψει τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, μπορεί ...
Ματιές στον οινικό κόσμο
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Wine Intelligence το μέλλον εμφανίζεται λαμπρό για τα ...
Πριν από δύο εβδομάδες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την εγγραφή 16 νέων στοιχείων στο Εθνικό ...
Ένα σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζομένων με τον τίτλο «Οινογνωσία» και φορέα ...
Από σήμερα, μαζί με τα υπόλοιπα μουσεία της χώρας, ανοίγουν και τα μουσεία κρασιού. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ...
Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθυντής του OIV (Παγκόσμιος Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου) Pau Roca στην καθιερωμένη ετήσια ...
Έχουμε, επιτέλους, τελειώσει με τα φελλωμένα κρασιά;
Καταρχάς ας θυμηθούμε τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα κρασί ...
Καθώς οι οινοπαραγωγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη προετοιμάζονται για μια μαζική επιβράδυνση της δραστηριότητάς ...
Τρύγος στο νότιο ημισφαίριο, πωλήσεις κρασιού στον καιρό του COVID-19. Ο αμπελοοινικός κόσμος προσαρμόζεται.
Παραγωγή και Κατανάλωση, Εμπορικές συναλλαγές και Τάσεις στα στυλ.
Ετοιμαζόμαστε για τη 2nd Rose Grand Tasting @Thessaloniki, ...
Όσον αφορά στην επίπτωση του κρασιού στο περιβάλλον, σύμφωνα με μία εκτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος της ...
Είναι γνωστό ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί τους αμπελώνες, παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, μιας μελέτης ...
Στην αρχή της νέας χρονιάς/δεκαετίας ρίχνουμε μια ματιά στα πιο πρόσφατα νούμερα από τον κόσμο του κρασιού.
Σύμφωνα ...
Η ένωση οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διακρίνοντας τη σπουδαιότητα και μοναδικότητα της ποικιλίας Ξινόμαυρο, ...
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο του O.I.V., στον πλανήτη σήμερα υπάρχουν 7,4 εκ. ...
Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.
Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.
Ειδήσεις, προτάσεις και τάσεις από τον κόσμο του κρασιού, παγκοσμίως
Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.
Συνεχίζουμε τις ανταποκρίσεις από τους τρύγους του 2019.
Ο Απόστολος Μούντριχας από το Κτήμα Αβαντίς στην Εύβοια ...
Με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για μια «πολύ καλή χρονιά», σταυρώνοντας τα δάκτυλα... ξεκινούμε τις ανταποκρίσεις ...
Οι σημερινές Ειδήσεις από τον κόσμο του κρασιού έρχονται από το Bordeaux.
Το Αμπελουργικό Συνδικάτο των AOC Bordeaux και ...
23 έως 28 Ιουνίου 2019
Porto Palace Hotel & Conference Center, Θεσσαλονίκη www.giesco2019.gr
Τα τελευταία 20 χρόνια, αρκετοί εκσυγχρονιστές Έλληνες οινοποιοί αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την ποιοτική ...
Προϊόντα που μπορούν να διαγωνιστούν
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι οίνοι που παράγονται σύμφωνα ...
Ματιές στον κόσμο του κρασιού / Οι ονικές τάσεις παγκοσμίως
Ο Σύνδεσμoς Ελληνικού Οίνου, αναφέρεται σε μια 'χρονιά απαιτητικών προδιαγραφών' και μας δίνει λεπτομέρειες ...
Διαπιστώσεις και προκλήσεις για την πορεία της φημισμένης ελληνικής ποικιλίας.
O τρύγος του 2018, ο πιο πρώιμος που μπορούν να θυμηθούν οι αμπελουργοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, βαδίζει προς την ολοκλήρωσή ...
Κι ενώ ο τρύγος του 2018, ο πιο πρώιμος που μπορούν να θυμηθούν οι αμπελουργοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεχίζεται, ...
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ:
Το 2018 εξελίσσεται σε μια περίεργη και δύσκολη αμπελουργική χρονιά με υψηλές απαιτήσεις από τους αμπελουργούς ...
Στον κόσμο του κρασιού, εκτός από τους μικρούς οινοποιούς και τα boutique κτήματα υπάρχουν, βεβαίως, και οι μεγάλες ...
της χημικού-οινολόγου Λίζας Βιντζηλαίου
H περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος σφύζει πλέον από ζωή όλες ...
της χημικού-οινολόγου Λίζας Βιντζηλαίου
Παρότι είχαν παραχθεί ποιοτικά κρασιά από Σαββατιανό του Αττικού αμπελώνα ...
Ιδού οι 6 πιο διαδεδομένες ελληνικές ποικιλίες, οι εκτάσεις τους σε ha και σε ποσοστό του αμπελώνα της χώρας:
Σαββατιανό ...
Αν νομίζετε ότι το Cabernet Sauvignon είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία στη Γαλλία, απλώς κάνετε λάθος… Ο «βασιλιάς» των ...
Ροζέ κρασί
Κάποια χρόνια πριν, οι προοπτικές του δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες… Μετά το 2002, όμως, ακολούθησε ...
Ο Διεθνής Οργανισμός Aμπέλου και Οίνου (O.I.V.) ανακοίνωσε τα ετήσια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παγκόσμια ...